Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο μετασχηματισμός του κόμματος

Oμόφωνα εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η πολιτική διακήρυξη για τον μετασχηματισμό του κόμματος.
Συγχρόνως με το κλείσιμο των εργασιών της εγκρίθηκε το περιεχόμενο της δευτερολογίας του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με το οποίο ο «ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να χάσει την ψυχή του μόνο εφόσον δεν αντιστοιχηθεί με την κοινωνία και δεν επιτύχει τη διαδικασία διεύρυνσής του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις ανησυχίες των συντρόφων του και άφησε να εννοηθεί ότι ο μετασχηματισμός είναι μονόδρομος στη νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνοντας μάλιστα και τη διενέργεια θεματικών συνεδρίων π.χ. για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την Τοπική αυτοδιοίκηση – όπου «είναι ανεπίτρεπτο οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιστοιχούνται τις κοινωνικές δυνάμεις του κόμματος, αλλά και για την νεολαία», σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικά για την νεολαία ανέφερε ότι «ακούμε τις ανησυχίες των συντρόφων μας αλλά συγχρόνως είπε μην ξεχνάμε πως στις ηλικίες 17-34 πρώτος στην κάλπη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Ανακοίνωσε ότι κάποια στελέχη της νεολαίας θα ενταχθούν στην ΚΕΑ η οποία θα συμπληρωθεί και από άλλα άτομα που θέλουν να συνεισφέρουν.
Τόνισε πως δεν τίθεται θέμα προσχώρησης των συμμάχων αλλά μετασχηματισμού τού ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε ότι σ’ αυτόν τον χώρο δεν υπάρχουν ούτε ιδιοκτήτες ούτε ενοικιαστές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το