Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο Ηρώο, στην παραλία του Βόλου, για την  ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Σε ανακοίνωσή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνονται τα ακόλουθα:

9 Μαΐου 1945 στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου υπογράφεται η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, τερματίζοντας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε προηγηθεί η αυτοκτονία του Χίτλερ στις 30 Απρίλη και η έπαρση της κόκκινης σημαίας στο Ράιχσταγκ την Πρωτομαγιά.
Η τεράστια συμβολή της του ελληνικού λαού και της Εθνικής Αντίστασης στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, υπενθυμίζει πως η συνεργασία των λαών και ο κοινός αγώνας, αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση του τέρατος που γεννά η καπιταλιστική κρίση και οι ανισότητες που αυτή προκαλεί.
Το τείχος της Δημοκρατίας που ύψωσε η ελληνική κοινωνία στις 7 Οκτωβρίου του 2020 στέλνοντας στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους νοσταλγούς του Χίτλερ, σηματοδοτεί πως η κληρονομιά της συντριβής του ναζισμού και του φασισμού πριν 76 χρόνια εμπνέει του δημοκρατικούς αγώνες του σήμερα.
Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, γέννησε ελπίδες. Άλλες επιβεβαιώθηκαν και άλλες όχι. Διανύουμε στην Ευρώπη την πιο μακρά περίοδο ειρήνης, παράλληλα όμως βιώνουμε τα αδιέξοδα των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών που έχουν στρέψει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας να αμφισβητούν τις αξίες της Δημοκρατίας.
Η αντιφασιστική νίκη των λαών, αποτελεί πυξίδα για τους δημοκρατικούς αγώνες του σήμερα για την Ελλάδα της Προόδου και την Ευρώπη της Αλληλεγγύης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το