Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Επτά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Φέτος κλείνουν επτά χρόνια απο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Επτά χρόνια από τη νύχτα που ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα. Επτά χρόνια από τη μέρα που το μίσος του φασισμού έβαλε τέλος στη ζωή του Παύλου, λόγω της μαχητικής στάσης του απέναντι στον φασισμό και τους νεοναζί, την οποία εξέφραζε μέσα από τη μουσική και τους στίχους του.
Ο Παύλος Φύσσας έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς και του αντιφασιστικού κινήματος στο σύνολό του. Όχι γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί στο πρόσωπό του και στη δολοφονία του, συμπυκνώθηκαν όλα όσα χωρίζουν τον κόσμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, τον δικό μας κόσμο, απ’ τον κόσμο του φόβου και του μίσους σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι απελευθερωτικό και χειραφετητικό.
Για εμάς, ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός και σοβαρή απειλή για την Δημοκρατία. Η δημοκρατική κοινωνική κινητοποίηση είναι αποφασιστικής σημασίας στη μάχη αυτή. Άλλωστε, είναι το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα που συνέβαλε καθοριστικά ώστε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης για την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να διασφαλίσει με τη μαζικότητα και τη δράση του, ότι οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και για δεκάδες άλλες επιθέσεις, θα έχουν την αντιμετώπιση που αξίζει στις πράξεις τους, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στο τέλος αυτής της υπόθεσης.
Και φέτος, κρατάμε τη μνήμη του Παύλου ζωντανή και συμμετέχουμε στην πορεία για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ με εκκίνηση από την πλατεία του Αγίου Νικολάου.
Ο Παύλος Φύσσας ζει για να μας θυμίζει ότι η αδιαπραγμάτευτη λαϊκή απαίτηση για τιμωρία των νεοναζί και η αταλάντευτη στάση μας απέναντι σε κάθε “κρούσμα” φασιστικής βίας αποτελούν προϋποθέσεις για την προάσπιση της Δημοκρατίας.
Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό.
Ποτέ ξανά Φασισμός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το