Αθλητισμός

Συνεργασία με Αργεντινή για νεαρούς ποδοσφαιριστές προωθεί η Νίκη – Το αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής Ρ. Στύλας

Συνεργασία με συλλόγους της Αργεντινής βρίσκεται στα… σκαριά για τη Νίκη. Η βολιώτικη ΠΑΕ σκοπεύει να φέρνει στην Ελλάδα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και αν όλα πάνε καλά να αποτελεί το πρώτο τους βήμα στην Ευρώπη για τη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Βλέπει… μπροστά η ΠΑΕ Νίκη. Πιο συγκεκριμένα η διοίκησή της σκοπεύει να αναπτύξει συνεργασία με συλλόγους της Αργεντινής, προκειμένου να φέρνει στην Ελλάδα νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πρώτος στόχος είναι αυτοί οι παίκτες να ενισχύσουν τη βολιώτικη ομάδα να αναρριχηθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά, η Νίκη να αποτελέσει το αρχικό τους βήμα για τη μετέπειτα εξέλιξή τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το θέμα αποκάλυψε ο Ρήγας Στύλας, ο οποίος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 9.86». Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη μίλησε στην εκπομπή «Clasico» για τα εξής θέματα:

Για τη συνεργασία που ετοιμάζει η Νίκη με την Αργεντινή: «Θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο της Νίκης Βόλου ότι η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε μία συνεργασία μ’ έναν σύλλογο από την Αργεντινή. Αυτό είναι το πρώτο κλαμπ και θα πάρουν σειρά κι άλλα. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές νεαρούς από την Αργεντινή στη δική μας ομάδα, προκειμένου να κάνουν το βήμα στην Ευρώπη και να μπορέσουν να εξελιχθούν ακόμη καλύτερα, ώστε να υπάρχει και μία μεταπώληση ποδοσφαιριστών. Αυτό ας το εκλάβουν οι φίλαθλοι ως χριστουγεννιάτικο δώρο για τη Νίκη Βόλου».

Για ενδεχόμενες μεταγραφές τον Ιανουάριο, αν αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ: «Εφόσον υπάρξει μεγάλη ανάγκη θα κινηθούμε στον μεταγραφικό τομέα. Εμείς έχουμε κάποιους στόχους, τους οποίους κοιτάμε και συζητάμε μαζί τους. Είμαστε σε κατάσταση αναμονής.

Από εκεί και πέρα εφόσον δημιουργηθεί η ανάγκη και δοθεί το «πράσινο φως», θα κινηθούμε κι εμείς για κάποιες θέσεις. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε ποιες θέσεις μπορούμε να κάνουμε μεταγραφή, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι εξαιρετικό και κάποιος παίκτης έτοιμος, γιατί η εποχή αυτή, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα με τον κορωνοϊό, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιο λάθος».

Για το αν αληθεύει η πληροφορία ότι η Νίκη έχει πρώτους στόχους έναν Έλληνα κι έναν ξένο ποδοσφαιριστή: «Ναι, είναι γεγονός αυτό. Ωστόσο θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να κινηθούμε, εφόσον χρειαστεί».

Για το πότε θα αρχίσουν οι προπονήσεις στη Φούτμπολ Λιγκ: «Εγώ αυτό που βλέπω και αυτό που συζητιέται ήδη είναι ότι μέχρι την αλλαγή του χρόνου αποκλείεται να δώσουν το «πράσινο φως» για προπονήσεις. Νομίζω ότι θα γίνει από την καινούργια χρονιά. Έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα, από τη στιγμή που ζητούν παράταση του πρωταθλήματος και δεν θα αλλάξει η προκήρυξη, όπου θα συνεχίσουν να βρίσκονται τα πλέι οφ και δεν πρόκειται να τα πειράξουν, όλα μας οδηγούν ότι η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει στις αρχές του Φεβρουαρίου».

Για το φινάλε του πρωταθλήματος στα τέλη Ιουνίου και τους αγώνες Κυριακή-Τετάρτη: «Η αλήθεια είναι ότι δεν με βρίσκει σύμφωνο τίποτα, γιατί πέρσι αν αναλογιστούμε ότι το πρωτάθλημα θα γινόταν κανονικά και δεν υπήρχε καμία διακοπή λόγω κορωνοϊού, θα είχαμε βγει κατηγορία. Επομένως ό,τι είναι περισσότερο από αυτό, τίποτα δεν με βρίσκει σύμφωνο. Όμως δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά, γιατί είναι μία κατάσταση, την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις.

Για την εξαίρεση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ από το Κύπελλο Ελλάδας: «Στο Κύπελλο αποκλείεται να υπάρχει συμμετοχή ομάδων από τη Φούτμπολ Λιγκ, διότι δεν προλαβαίνουν καλά-καλά να ολοκληρώσουν τα πλέι οφ».

Για το αν οι παίκτες συνεχίζουν να προπονούνται μέσω διαδικτύου: «Δεν έχουμε σταματήσει ποτέ. Είμαστε σε μία πολύ καλή φόρμα. Κάνουμε απίστευτες προσπάθειες να κρατηθούν τα παιδιά -όσο μπορούν- σε πολύ καλή κατάσταση. Βέβαια ένας ποδοσφαιριστής χωρίς την μπάλα στα πόδια δεν μπορεί να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, αλλά από εκεί και πέρα τα παιδιά δίνουν το 100%. Εμείς ως τιμ από πίσω στηρίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια για να τους κρατήσουμε όσο μπορούμε ενεργούς, η οποία συνεχίζεται μέχρι να πάρουμε το «πράσινο φως» και να μπορέσουμε να μπούμε στο γήπεδο».

Για το αν όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στον Βόλο: «Έφυγαν οι δύο Αργεντινοί (σ.σ. ο Λούκας Μπόσιο και ο Σέρτζιο Γκονζάλες), προκειμένου να κάνουν κάποιες διορθωτικές αλλαγές στα χαρτιά τους και να φέρουν τις οικογένειές τους. Και οι δύο επιστρέφουν στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου».

Για το αν αρκούν τρεις εβδομάδες για την προετοιμασία των ομάδων: «Τρεις εβδομάδες δεν είναι τίποτα, γιατί στην ουσία όλο το χτίσιμο, που έχει κάνει η κάθε ομάδα το καλοκαίρι στην προετοιμασία, το έχει χάσει. Αυτές τις τρεις εβδομάδες το μόνο που θα μπορέσουν να κάνουν οι ομάδες είναι μία επανεκκίνηση της σωματικής άσκησης και της επαφής με την μπάλα».

Για την αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω Covid-19: «Κάθε ημέρα που περνάει είναι διαφορετική και κανένας δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, όπως είπα πριν. Επομένως κι εμείς βαδίζουμε πάνω στα νέα που έχουμε καθημερινά για την πανδημία. Φυσικά το πρωτεύον για όλους είναι η υγεία του κόσμου και να μην υπάρχουν θάνατοι, γιατί έχουμε χάσει πάρα πολύ κόσμο. Αυτό είναι το πρωτεύον για όλους. Από εκεί και πέρα, εφόσον επέλθει η ισορροπία, είναι ανάγκη οι ποδοσφαιρικές ομάδες και γενικά ο αθλητισμός να ξεκινήσουν ξανά, γιατί ο αθλητισμός δίνει πνοή στον κόσμο και στην κοινωνία.

Ωστόσο όταν η κοινωνία δεν έχει υγεία, δεν μπορούν οι ομάδες να ξεκινήσουν να παίζουν. Οι ποδοσφαιριστές αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας και όλο αυτό είναι μία «αλυσίδα». Όταν υπάρχουν κρούσματα και οι ποδοσφαιριστές μπορεί να κολλήσουν. Επομένως προέχουν η υγεία και η σταθεροποίηση της κατάστασης και από εκεί και πέρα όσο μειώνονται τα κρούσματα, τόσο το καλύτερο είναι για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για να αρχίσουν οι προπονήσεις».

Για το αν η ΠΑΕ Νίκη είναι έτοιμη να εφαρμόσει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ: «Ναι, η ΠΑΕ Νίκη είναι έτοιμη να το εφαρμόσει στο 100%. Το θέμα, όμως, είναι γιατί να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, που είναι επαγγελματικές κατηγορίες. Εγώ το θεωρώ ανόητο αυτό. Να πω ότι ήμασταν σε ερασιτεχνική κατηγορία, τότε θα συμφωνούσα μαζί τους. Ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ισάξιες επαγγελματικές κατηγορίες και πέρσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι η δική μας κατηγορία ίσως ήταν και ανώτερη από τη Σούπερ Λιγκ 2, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο γιατί δεν δίνουν το «πράσινο φως» για τη δική μας κατηγορία».

Για τα κριτήρια που πρέπει να έχουν οι ΠΑΕ για την άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία: «Δυστυχώς αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα. Το θέμα έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, που έδωσε τη δυνατότητα να μπορείς να κάνεις μία ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ. Έχουν πάρει ομάδες κάποιοι άνθρωποι που είναι «ίσα βάρκα, ίσα πανιά». Καλύτερα να μην μπούμε σ’ αυτή την ιστορία».

Για τις ευχές του εν όψει του νέου έτους: «Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας δώσει την ελευθερία που θέλουμε όλοι μας. Να έχουμε υγεία και να επιστρέψουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στα γήπεδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το