Τοπικά

Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη στη “Θ”: Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή 

Στο Σκοπιανό, την οικονομία, την περιφέρεια και ειδικότερα τη Μαγνησία αναφέρεται σε συνέντευξή της σήμερα στη «Θ» η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη υπενθυμίζεται ότι είναι επίσημη προσκεκλημένη της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή και ώρα 20:30, στο κέντρο εκδηλώσεων «Μέγαρο» (13ο χλμ. Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, κόμβος Βελεστίνου).
Στη συνέντευξή της στη «Θ» η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, τονίζει: H Ελλάδα δεν αντέχει να χάσει άλλο χρόνο. Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή για να μπορέσει να γυρίσει σελίδα.
Αναλυτικότερα:

Δημιουργούνται νέα δεδομένα μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό και αν ναι ποια είναι αυτά;

H μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ευαισθησία της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αγγίζει τις καρδιές και τις ψυχές των Ελλήνων. Γι’ αυτό και απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνική ομοψυχία στον χειρισμό του. Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εκμεταλλευτεί το θέμα για εσωτερική κατανάλωση και η προσπάθειά της να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ λειτουργεί ως μπούμερανγκ και το κυριότερο βλάπτει τα εθνικά μας δίκαια.

Ποια είναι η θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό και πως κρίνετε την κυβερνητική στάση;

Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι βάση για την επίλυση του θέματος είναι το Βουκουρέστι. Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε το 2008 να πείσει τους ευρωπαίους και ατλαντικούς εταίρους μας ότι η Ελλάδα έχει δίκαια αιτήματα, τα οποία θα πρέπει να ικανοποιηθούν για να μπορέσουν τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ. Το Βουκουρέστι ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας και σήμερα δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από αυτά που πετύχαμε τότε. Η κυβέρνηση από την πλευρά της πατάει σε δύο βάρκες και έχει δύο διαφορετικές θέσεις. Άλλα λέει ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο υπουργός Άμυνας. Η στάση τους αυτή μπορεί να οδηγήσει σε εθνική ήττα.

Ποια η πορεία της οικονομίας για το 2018, βλέπετε ή όχι φως στο τούνελ και τι προτείνει η ΝΔ ώστε να «ανασάνει» η κοινωνία;

H Ελλάδα δεν αντέχει να χάσει άλλο χρόνο. Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή για να μπορέσει να γυρίσει σελίδα. Μετά από τρία χαμένα χρόνια και μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, η οικονομία διεκδικεί να επιστρέψει εκεί όπου βρισκόταν το 2014. Όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν ανάπτυξη πάνω από 2% και εμείς ακόμη παλεύουμε να κρατήσουμε το κεφάλι έξω από το νερό, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει παγιδεύσει τη χώρα σε αναιμική ανάπτυξη. Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και θα κρατήσουν τα νέα παιδιά εδώ. Ξέρετε το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον της πατρίδας μας είναι ότι το καλύτερο δυναμικό της, οι νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι, αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μαγνήτη για επενδύσεις καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας. Η κυβέρνηση δίνει επιδόματα και αναδιανέμει τη φτώχεια, ενώ εμείς θέλουμε να μεγαλώσει η πίτα, να μεγαλώσουν τα εισοδήματα όλων και ταυτόχρονα να μπορεί η πολιτεία να στηρίξει αποτελεσματικά τους πιο αδύναμους.

Πως ιεραρχείτε τις ανάγκες της περιφέρειας, εν προκειμένω της Μαγνησίας, με αφορμή και την επίσκεψη σας και τι προτείνετε για λύσεις;

Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, με τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας καλά αμειβόμενων που θα κρατήσουν τους ανθρώπους στο τόπο τους. Η ΝΔ πιστεύει ότι η ελληνική περιφέρεια έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και το ανθρώπινο δυναμικό της, μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, νέες δουλειές και εισόδημα για τους κατοίκους της. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να κάνουν το μεγάλο ποιοτικό άλμα περνώντας σε μια νέα εποχή με διεθνώς ανταγωνιστικές, δυναμικές καλλιέργειες. Τα ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα αγροτικά προϊόντα μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών παγκοσμίως. Γι’ αυτό και η ΝΔ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τις πρωτοβουλίες αγροτών που καινοτομούν και είναι εξωστρεφείς. Ιδιαίτερα για τη Μαγνησία που είναι ένας καταπληκτικός τουριστικός προορισμός, προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών, που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση των αναγκαίων επενδύσεων, στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το