Τοπικά

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου τρεις μαθητές για την υπόθεση κακοποίησης 10χρονου

Ξεκίνησε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου η εκδίκαση της υπόθεσης  που αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 10χρονου μαθητή στις τουαλέτες του σχολείου του από τρεις ανήλικους μαθητές.

Η υπόθεση είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία τον Οκτώβριο του 2016 , όπως την είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι γονείς του μαθητή της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Ο ανήλικος που φέρεται να είχε κακοποιηθεί, ήταν 10 ετών και φέρεται να δέχθηκε τη σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο σχολείο από δύο αγόρια κι ένα κορίτσι της Στ’ τάξης του Δημοτικού, 12 ετών το καθένα. Τόσο το θύμα, όσο και οι συμμαθητές του, που το κακοποίησαν, είναι Ελληνόπουλα.
Η καταγγελία φέρεται να έγινε στην Αστυνομία, στις 26 Οκτωβρίου, το παιδί εξετάστηκε από ιατροδικαστή και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία, ενώ την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Διαπιστώθηκε κακοποίηση του ανηλίκου με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ άλλαξε σχολικό περιβάλλον, για να προστατευτεί το ίδιο. Το 10χρονο παιδί κατέθεσε στην Αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Η κακοποίηση φέρεται να συνέβη κατ’ εξακολούθηση στα διαλείμματα των μαθημάτων σε απόμερα σημεία του σχολείου.

Η δίκη συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών ενώ οι τρεις μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ΄εξακολούθηση και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση θα δικαστούν και δάσκαλοι του σχολείου στις 14 Μαρτίου 2018 για έκθεση ανηλίκου μαθητή σε κίνδυνο, πλημμεληματικού χαρακτήρα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το