Πολιτισμός

Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στο θέατρο «Άξιον Εστί» από το ΚΕΘΕΑ

loudovikos-1

Ένας μεγάλος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ποιητής, φιλόσοφος και συγγραφέας, που μας έρχεται από τα Ανώγεια της Κρήτης, εκεί που τον ανακάλυψε με το μαντολίνο του ο Μάνος Χατζιδάκις το 1979 όταν πήγε για τις μουσικές γιορτές που γίνονται εκεί κάθε χρόνο και ο οποίος τον ανέδειξε, θα έρθει στο Βόλο για μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9:30 στο θέατρο του Πολυχώρου Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας «‘Αξιον Εστί»  στην  Άλλη Μεριά.

Μέσα σε ένα ειδυλλιακό χώρο, στο φως του φεγγαριού, ο Λουδοβίκος θα περιπλανηθεί μέσα από τα τραγούδια και τους στίχους στην ποίηση που αιωρείται γύρω και μέσα μας, στη φύση, στου έρωτα τις ήττες, στις ρίζες, και την παράδοση, στων γονιών τις αφηγήσεις.

Με το χιούμορ και το λυρισμό που τον διακρίνει θα σκαρώσει στίχους για ένα σκουπιδάκι τόσο δα, για κάποιο όχι που αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι, για το χρώμα της αγάπης. Και θα αναρωτηθεί αν φταίει αυτός για ότι έχει γίνει για να πάρει το κόστος του: να πέσει να πνιγεί στις λίμνες των ματιών της… Και θα συμβουλεύσει τη νέα γενιά  να ακούει τα βήματά της πάνω στο χώμα, να αποφεύγει την ανία που οδηγεί σε ψεύτικους παραδείσους και αν αγαπά να μην πολυμιλεί….

Η μουσική παράσταση με τίτλο «ο Ίκαρος εξυψώθηκε με την πτώση του», παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2015 και αναφέρεται στην υποχρέωσή του καθένα μας για μια πτήση έστω και χωρίς φτερά.

 Όπως λέει οι ίδιος, η πρώτη καταγεγραμμένη εναέρια διαφωνία πατέρα με γιο στην ιστορία είναι εκείνη του Δαίδαλου με τον Ίκαρο. Στη μυθική πτήση από την Κρήτη ο πατέρας προβάλλοντας την αγάπη του στο φόντο του φόβου, παρατηρεί αυστηρά τον Ίκαρο για τις πτητικές του επιλογές.

«Πατέρα, το πιο σπουδαίο που έκανες για μένα είναι που μου έβαλες φτερά στους ώμους, όμως η πτήση είναι δική μου! Η πτήση είναι δική μου!»

 Και πράγματι η ιστορία τίμησε τον Ίκαρο: Ικαρία, Ικάριο πέλαγος, σχολές Ικάρων.. ο Ίκαρος τελικά εξυψώθηκε με την πτώση του!!!

 Το Λουδοβίκο των Ανωγείων συνοδεύουν η Αλίκη Ζωγράφου στο τραγούδι, ο Αντώνης Μητακίδης στην κιθάρα, ο Γιώργης Κοντογιάννης στη λύρα και ο Μανώλης Μπαρδάνης στη φυσαρμόνικα.

 Στην εκδήλωση θα συμμετέχει με κρητικούς χορούς το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

Την εκδήλωση υλοποιεί το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρεμβάσεων του για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, που φέτος έχει ως κεντρικό μήνυμα «Χωρίς εσένα αποκλείεται».

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 €.

Εισιτήρια προπωλούνται  στα βιβλιοπωλεία Παιδεία και Γράμματα (Άγιος Νικόλαος), στη Χάρτα και το Στέκι πολιτισμού Μετα-μορφώσεις (Μεταμορφώσεως (18).

Το θέατρο είναι ευγενική παραχώρηση του Πολυχώρου Εκπαίδευσης  και Ψυχαγωγίας «‘Αξιον Εστί».

Χορηγοί επικοινωνίας της συναυλίας είναι όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Συνημμένα: Αφίσα συναυλίας

 Υπεύθυνος επικοινωνίας Ξενοφώντας Σελπεσάκης, Υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Έρευνας του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, τηλ επικ: 24210-23439, 23684,  6944-903053

Mail: [email protected] ; [email protected]

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το