Τοπικά

Συνάντηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη με τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Βόλου και Αθήνας

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων ενόψει της εισαγωγής στην Βουλή του Νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων, συναντήθηκε με τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, κ. Δ. Βερβεσό και Βόλου (στον οποίο ανήκει και η ίδια), κ. Χρ. Στρατηγόπουλο.
Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα του περιεχομένου του νομοσχεδίου, σε ό,τι αφορά τον χώρο της δικαιοσύνης. Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα των διακρίσεων με βάση το φύλο, όπως και οι υποθέσεις άσκησης βίας, παρενόχλησης κλπ.

Με την ευκαιρία της συνάντησης οι εκπρόσωποι των δύο επιστημονικών συλλόγων ενημέρωσαν την Υφυπουργό για τις θέσεις τους σχετικά με εκείνα που κατά την γνώμη τους πρέπει να γίνουν, προκειμένου να διεξαχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι προσεχείς πολλαπλές εκλογές (ευρωεκλογές, αυτοδιοίκησης), δεδομένου ότι τα μέλη τους ανά την Ελλάδα συμμετέχουν αποφασιστικά στην διεξαγωγή τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Η Υφυπουργός εκτίμησε ότι οι θέσεις τους είναι προς την σωστή κατεύθυνση και δεσμεύτηκε να τις διαβιβάσει άμεσα στον αρμόδιο για τα θέματα αυτά Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλ.Χαρίτση, ο οποίος θα πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το