Τοπικά

Συνάντηση Επιμελητηρίων- Μ. Χρυσοβελώνη για τις προοπτικές του Οργανισμού Προβολής του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

epimelitirio xrisovwlwni

Θετικά αντιμετώπισε η Υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για τη δημιουργία ενός Οργανισμού προβολής του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και την ανάδειξή του σε Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΜΕΔΙ την περασμένη Τρίτη παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, για τον σχεδιασμό που υπάρχει αλλά και για να δηλώσει την συμπαράσταση τόσο του Υπουργείου Μεταφορών, όσο και του Υπουργείου Τουρισμού με το οποίο η ίδια επικοινώνησε. Τη βοήθειά της στο εγχείρημα δήλωσε πως θα προσφέρει και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη, αλλά και ο Διοικητής της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, επικρότησαν την ιδέα τονίζοντας πως όχι μόνο δεν υποσκελίζει το έργο του Κράτους, αντίθετα αναδεικνύει την σημασία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου στην ανάπτυξη όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά της Κεντρικής Ελλάδας ευρύτερα. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της σύνδεσης του Αεροδρομίου με την Εθνική Οδό.
Η λύση αυτή του Οργανισμού θεωρείται γενικά ως η βέλτιστη δυνατή για την επιβίωση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, καθώς ακόμη παραμένει άγνωστο – όπως παραδέχθηκε η πλευρά του Υπουργείου – το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα επικρατήσει σε αυτό, αφού δεν είναι μεταξύ των αεροδρομίων που πωλήθηκαν στη Fraport.
Η στάση της Υφυπουργού Μεταφορών και του Διοικητή της ΥΠΑ, χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα θετική από τους τοπικούς φορείς, μετά μάλιστα την προτροπή τους να καταθέσουν αίτημα προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει συνδρομή στην προσπάθειά τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το