Τοπικά

Μετά από έξι χρόνια η Θεσσαλονίκη συνδέθηκε με Σποράδες- Σήμερα το πρώτο δρομολόγιο

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Το πλοίο έφυγε στις εννέα ακριβώς. Γεμάτο. Ακριβώς 420 οι πρώτοι επιβάτες. Με αυτό τον ρυθμό υπολογίζεται ότι σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πάνω από 30.000 Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν φέτος προς τις Σποράδες με το καταμαράν και άλλες 20.000 μέσω Βόλου.

Μόλις δηλαδή το 5% του πληθυσμού της πόλης. Τη στιγμή που οι οικονομικές δυνατότητες των Θεσσαλονικέων και Μακεδόνων για διακοπές ξεπερνούν σε ποσοστό το 25%.

Ειδικοί εκτιμούν ότι οι Θεσσαλονικείς που φέτος το καλοκαίρι θα επισκεφθούν τα τρία νησιά των Σποράδων για τις διακοπές τους με τις καθημερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα ενισχύσουν οικονομικά τα ξενοδοχεία και την τοπική αγορά  με 5.000.000 ευρώ.

Το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, με προορισμούς Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο. Η επιστροφή θα γίνεται κάθε απόγευμα στις 19:10 από Σκιάθο με στάσεις σε Αλόννησο, Σκόπελο και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει και στάση στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Ο καπετάνιος του καταμαράν, Γιάννης Καράβης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τελευταία φορά είχα έρθει στην Θεσσαλονίκη το 2006 και ήταν κάτι που ήθελα να γίνει εδώ και πολύ καιρό. Είμαι από τη Σκόπελο και μια τέτοια σύνδεση σαφώς βοηθάει αυτά τα νησιά. Το πλοίο είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, αναπτύσσει ταχύτητα 40 κόμβων και παρέχει άνετο ταξίδι. Ο πρώτος προορισμός θα είναι η Σκόπελος σε περίπου 2,5 περίπου ώρες».

 Ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιάννης Δημητριάδης δήλωσε: «Σήμερα είναι το πρώτο δρομολόγιο, σε μια σειρά καθημερινών δρομολογίων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Αυτό το τριήμερο η πληρότητα αγγίζει το 100%. Ειδικά για τις Σποράδες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι οι Θεσσαλονικείς θα στηρίξουν την συγκεκριμένη σύνδεση. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Σποράδες αποτελούν παραδοσιακό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το