Τοπικά

Συμψηφισμός οφειλών της ΔΕΥΑΜΒ με τις οφειλές του Δήμου Βόλου

Εκτάκτως θα συνεδριάσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ και θα ληφθεί απόφαση για την παραίτηση από το δικόγραφο ανακοπής του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου. Σύμφωνα με την εισήγηση με ατομική ειδοποίηση του ταμία του Δήμου Βόλου τον Φεβρουάριο του 2014 ενεγράφησαν σε χρηματικό κατάλογο εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ απαιτήσεις του Δήμου, συνολικού ποσού 567.906,75 ευρώ που αφορούν σε μισθώματα και αποζημιώσεις χρήσης ακινήτων, πλέον προσαυξήσεων για τον β΄και γ΄όροφο επί της οδού Κωνσταντά.
Πρόκειται για την ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ. Κατά της ατομικής ειδοποίησης, η ΔΕΥΑΜΒ άσκησε τον Μάρτιο του ίδιου έτους ανακοπή ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, η οποία πρόκειται να συζητηθεί μετά από αναβολή κατά τη δικάσιμο της 3ης Ιουνίου 2021.
Ωστόσο, μετά τη λήψη απόφασης από το Δ.Σ. για την υποβολή πρότασης συμψηφισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΥΑΜΒ προς τον Δήμο Βόλου συνολικού ποσού 973.952,22 ευρώ – μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι οφειλές προς τον Δήμο Βόλου που βεβαιώθηκαν- με ισόποσες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΜΒ, η συζήτηση της ανακοπής δεν κρίνεται πλέον σκόπιμη.
Η ΔΕΥΑΜΒ θα λάβει απόφαση για να παραιτηθεί από το δικόγραφο και το διοικητικό συμβούλιο θα δώσει εντολή σε δικηγόρο να προβεί στην κατάθεση έγγραφης δήλωσης παραίτησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το