Τοπικά

Συμπαρίσταται στη Σοφία Μπεκατώρου το Λύκειο Ελληνίδων

Η πρόσφατη δημόσια καταγγελία από τη χρυσή ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίησή της από υψηλά ιστάμενο στέλεχος του αθλητισμού, ασκώντας κατάχρηση εξουσίας, έχει συγκλονίσει τις τελευταίες μέρες την ελληνική κοινωνία.
Η εν λόγω καταγγελία έγινε αφορμή, να ανοίξουν και άλλα κλειστά μέχρι πρότινος στόματα γυναικών για σεξουαλική βία ή παρενόχληση εις βάρος τους. Οι καταγγελίες αυτές έφεραν στο φως τη διάσταση του σοβαρού αυτού προβλήματος στη χώρα μας. Οι συνεχείς αγώνες των γυναικείων οργανώσεων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στη νομοθεσία, αλλά και στην πράξη, φαίνεται να πιάνουν σιγά-σιγά τόπο.

Το Λύκειον των Ελληνίδων (Λ.τ.Ε.), πιστό στις αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της ισότητας των φύλων, όπου και συμμετέχει ενεργά μέσω ειδικής επιτροπής για την Ισότητα και με εκπρόσωπό του στην Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, συμπαρίσταται και συγχαίρει τη Σοφία για το θάρρος και τη δύναμη, να αποκαλύψει την τραυματική της εμπειρία, καθώς και όλες τις γυναίκες θύματα εγκληματικών πράξεων σεξουαλικής βίας, που αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους. Ελπίζει στην παραδειγματική τιμωρία των θυτών και πιστεύει ότι ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή των στερεοτύπων και της λανθασμένης νοοτροπίας, που διαστρέβλωνε την αλήθεια, με αποτέλεσμα να τιμωρούνται ή στην καλύτερη περίπτωση να κριτικάρονται αρνητικά τα θύματα και να θυματοποιούνται οι δράστες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το