Τοπικά

Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ: “Τιμάμε τη φετινή Πρωτομαγιά μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά”

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση την 1η Μαΐου στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 11 το πρωί. Όπως αναφέρει, η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας, μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών, στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

«Τα εκατομμύρια των νεκρών της τάξης μας, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους, για να «γυρίσει ο ήλιος», να ξημερώσουν καλύτερες μέρες γι’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του κόσμου χωρίς να τον απολαμβάνουν, μας καλούν όλους και όλες την 1η Μάη στην μαζική συγκέντρωση, διεκδίκησης των αιτημάτων μας.
Δίνουμε συνέχεια στους πολύμηνους αγώνες μας.
Εμείς οι συνταξιούχοι είμαστε ένα κομμάτι του εργατικού κινήματος της Χώρας μας, που με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη με μαζικότητα και αποφασιστικότητα φωνάζουμε: «Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους».
Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζομένους στη Γαλλία, στη Βρετανία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και σε δεκάδες άλλες Χώρες που εναντιώνονται με σκληρούς μαζικούς αγώνες, στην εκμετάλλευση και την αδικία.
Η πείρα των 10ετίων της ζωής και της δράσης, μας διδάσκει ότι ο καπιταλισμός τίποτα δεν παραχωρεί από μόνος του. Αυτό επιβεβαιώνει η πολιτική των αστικών κομμάτων σε βάρος των συνταξιούχων τις τελευταίες δεκαετίες και οι αγώνες που δώσαμε για να περισώσουμε κατακτήσεις και να αποσπάσουμε νέα δικαιώματα.
Τα κόμματα εξουσίας που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα μας ετοιμάζουν νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέες περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποίηση υγείας – πρόνοιας κλπ. Δεν θα τους επιτρέψουμε, είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας ότι μας έχει αφαιρεθεί και ότι απαιτείτε από τον πλούτο που έχουμε παράξει, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας, στις ράγες της κοινωνικής απελευθέρωσης, με προορισμό την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Την 1η Μάη συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι, φωνάζοντας:
«ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:
• Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές μαζικές μεταφορές.
• Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
• Συλλογικές Συμβάσεις για τους εργαζομένους που είναι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
• Απεμπλοκή της Χώρας μας από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Εμείς οι συνταξιούχοι παλιά φρουρά της εργατικής τάξης θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή”.

Επίσης, η Διοίκηση του Συλλόγου καλεί τους συνταξιούχους της περιοχής να συμμετέχουν στην εκδήλωση των εργατικών σωματείων με θέμα την ιστορική πορεία του ταξικού εργατικού κινήματος στον Βόλο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στον ΘΟΛΟ του Πανεπιστημίου. Παράλληλα στον ίδιο χώρο, θα λειτουργεί και έκθεση για την 1η Μάη την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απρίλη από τις 11.00-13.00 το πρωί και 18.00-20.00 το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το