Τοπικά

Συλλαλητήριο σωματείων και φορέων του Βόλου την Παρασκευή στην πλατεία Ελευθερίας

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σωματεία της περιοχής την ερχόμενη Παρασκευή 19 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας. Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου είναι:
• Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
• Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί που πάνε με ρυθμούς χελώνας εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.
• Ανοιχτά σχολεία και σχολές με αύξηση της χρηματοδότησης για να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία τους.
• Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
• Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
• Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
Τα σωματεία και φορείς που συμμετέχουν:
Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Μαγνησίας, Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το