Τοπικά

Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για τις μεταθέσεις τριτέκνων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) σχετικά με τις τακτικές μεταθέσεις τριτέκνων μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εθν. Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Συγκεκριμένα η ΟΠΟΤΤΕ διαμαρτύρεται για μεταθέσεις τριτέκνων αξιωματικών που πραγματοποιήθηκαν το 2020, χωρίς να υφίστανται απολύτως αδήριτες υπηρεσιακές ανάγκες, όπως υποστηρίζει. Τέτοιες μεταθέσεις έγιναν σε όλα σχεδόν Όπλα και Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος «Ν.3883/10», που τροποποιήθηκε σχετικά με τον «Ν.4609/19».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Πλέον υποχρεωτικά και οι τρίτεκνοι υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους κατόπιν αναφοράς τους. Αντ’ αυτού, όμως, οι τρίτεκνοι δεν αντιμετωπίστηκαν από την υπηρεσία ισότιμα με τους πολύτεκνους και τα υπόλοιπα στελέχη, που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες λόγω κοινωνικών κριτηρίων, αλλά μπήκαν στο «μάτι του κυκλώνα» των μεταθέσεων χωρίς λόγο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για την εφαρμογή των σχετικών ειδικών διατάξεων για τους τριτέκνους και να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναξιολόγησης των περσινών αποφάσεων για μεταθέσεις αξιωματικών, που ανήκουν σε κατηγορίες οι οποίες πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το