Κόσμος

Η συγκινητική ομιλία μιας βουλευτού στη βρετανική Βουλή για το χαμένο παιδί της

Ένα συγκλονιστικό λόγο στη Βουλή των Κοινοτήτων έδωσε πριν λίγες ημέρες η βουλευτής των Εργατικών Βίκι Φοξκροφτ, κατά τον οποίο, με τρεμάμενη φωνή, μίλησε για την αναπάντεχη εγκυμοσύνη της σε ηλικία 16 ετών και το πώς έχασε το μωρό της πέντε μέρες μετά τη γέννα.

Η ομιλία της Φοξκροφτ έγινε στο πλαίσιο της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τον βρεφικό θάνατο, ενώ είχε προηγηθεί η ομιλία δύο ακόμη βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος για το ίδιο θέμα.
Η ομιλία της προκάλεσε συγκίνηση σε ολόκληρη τη Βουλή καθώς η βουλευτής αφηγούνταν με τρεμάμενη φωνή και εμφανή δυσκολία να συγκρατήσει τη συγκίνησή της, το πώς σκέφτηκε στην αρχή να δώσει το μωρό για υιοθεσία, πώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δέθηκε μαζί του και πώς, έπειτα από μια σειρά επιπλοκών, έχασε το νεογέννητο μωρό της πέντε μέρες αφότου είχε έρθει στον κόσμο εξαιτίας περιπλοκών κατά τον τοκετό.
«Δεν έχω παιδιά σήμερα, επειδή ζω με το φόβο πως θα συμβεί το ίδιο πράγμα και δεν θα μπορούσα να το βιώσω δεύτερη φορά», είπε η βουλευτής. «Η απόλυτη αλήθεια είναι πως παλεύω ακόμα να μιλήσω για αυτό το θέμα στην οικογένειά μου και στους στενούς μου φίλους (…) Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους πολλούς μου φίλους στους οποίους δεν το έχω πει ποτέ. Δεν είναι επειδή δεν ήθελα να το ξέρετε ή επειδή ντρεπόμουν, απλά μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για αυτό», πρόσθεσε.
Η Φόξκροφτ μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε ο κόσμος μετά το θάνατο του μωρού της. «Ως νεαρή γυναίκα που βίωνα αυτή την κατάσταση, ένιωθα πως ο περισσότερος κόσμος μου έλεγε εμμέσως πως θα έπρεπε να είμαι ευγνώμων για αυτό που συνέβη. Αλλά δεν ήμουν και δεν είμαι. Μου συμπεριφέρονταν σαν παιδί, όχι σαν μια μητέρα που θρηνούσε», είπε.
Μιλώντας για τη στιγμή που αποφάσισε να κλείσει τη μηχανική υποστήριξη που κρατούσε την κόρη της στη ζωή, η Foxcroft είπε «Δεν μπόρεσε ποτέ να κλάψει, να χαμογελάσει, αλλά την αγαπούσα και την ήθελα απελπισμένα. Εκείνη τη στιγμή κατάφερα να την κρατήσω στην αγκαλιά μου για πρώτη φορά μέχρι που η καρδιά της, τελικά, σταμάτησε. Δεν ήθελα να την αφήσω». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ελπίζω πως κάποτε θα έρθει η μέρα που κανείς δε θα χρειαστεί να το περάσει αυτό. Θέλω οι νέες γυναίκες να ακούσουν το μήνυμά μου, στην εκλογική μου περιφέρεια και σε ολόκληρη τη χώρα, απλά για να σας πω πως δεν είστε μόνες σας».
Ο βουλευτής των Συντηρητικών που πήρε το λόγο μετά τη Φόξκροφτ, είπε απευθυνόμενος στη Βουλή: «Ελπίζω πως όλη η Βουλή θα διαβάσει την ομιλία της αξιότιμης αυτής κυρίας και θα νιώσει πως έκανε κάτι απίστευτα γενναίο και θαρραλέο σήμερα. Και προς τους αξιότιμους φίλους μου που πρότειναν να γίνει αυτή η συζήτηση, σας οφείλουμε τον μεγαλύτερο θαυμασμό».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το