Ελλάδα

Συγκινεί η Μαρία Εκμεκτσίογλου: Έχουμε χάσει φίλους και συνεργάτες από τον σεισμό – Μαγειρεύουμε στο πανεπιστήμιο για τους σεισμόπληκτους

Για μια ανείπωτη τραγωδία κάνει λόγο η καθηγήτρια Ιστορίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Okan στην Κωνσταντινούπολη και γνωστή μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου μιλώντας για τις συνέπειες το φονικού σεισμού στην Τουρκία. «Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει χάσει φίλους και συνεργάτες. Δεν ξέρουμε πού είναι, δεν έχουμε επαφή, δεν μπορούμε να τους βρούμε και όσο περνάνε οι ώρες και οι ημέρες η πίκρα μας δεν λέγεται, είναι μια τραγωδία, μια βιβλική καταστροφή. Μεγάλη τραγωδία», λέει χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Όπως τονίζει, στο πανεπιστήμιο φτιάχνουν φαγητό για τους σεισμόπληκτους.

 

«Βοηθάμε γιατί στο πανεπιστήμιο όπου διδάσκω έχουμε το τμήμα γαστρονομίας όπου έχουμε φούρνους και κουζίνες τελευταίας τεχνολογίας, οπότε από την πρώτη στιγμή φτιάχνουμε ψωμιά τα οποία δεν έχουμε φόβο να χαλάσουν μέχρι να φτάσουν εκεί. Μπορεί και δύο – τρεις τόνους να έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα. Επίσης, φτιάχνουμε τρόφιμα που αντέχουν έστω και μέσα σε αυτή την παγωνιά να φθάσουν εκεί.

Από χθες το απόγευμα έχουν στηθεί κουζίνες και φτιάχνουν εκεί ζεστές σούπες. Προτιμήσαμε να μαγειρεύουμε, να μεριδοποιούμε. Βοηθάει όλος ο κόσμος. Μας έχουν στείλει μιας χρήσεως προϊόντα για να πακετάρουμε τα φαγητά που φτιάχνονται. Γεμίζουμε όσο μπορούμε φορτηγά ή τα σχολικά μας», σημειώνει.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες εθελοντές που μου στέλνουν μηνύματα όλη μέρα ότι θέλουν να έρθουν. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα (…) Όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτές τις περιοχές. Πριν από λίγο βρέθηκαν δύο παιδιά μαζί με τη μητέρα τους και είναι ζωντανοί. Δύο παιδιά με μία γιαγιά», λέει η ίδια.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το