Τοπικά

Στους δρόμους και πάλι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας

Στο δρόμο και πάλι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τα παρακρατηθέντα των προηγουμένων ετών. Σε σύσκεψη των διοικήσεων των συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου αποφασίστηκε την 1η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας να γίνει η πρώτη κινητοποίηση στην Αθήνα και στις 3 Οκτωβρίου η πανθεσσαλική στη Λάρισα.

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο Λέανδρος Μάκας, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Η προηγούμενη χρονιά ήταν σίγουρα μια χρονιά δυναμικών κινητοποιήσεων του συνταξιουχικού κινήματος. Κάναμε 163 κινητοποιήσεις  σε όλη την Ελλάδα και θα δούμε πως θα συνεχίσουμε Τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι έντονα. Οι περικοπές στις συντάξεις ήταν πάρα πολύ μεγάλες τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα πιστεύουμε ότι τα Δ.Σ. του συνταξιουχικού κινήματος της Θεσσαλίας θα πάρουμε αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Ήδη υπάρχει ένα πρόγραμμα που έρχεται προς έγκριση».

Από την πλευρά του ο Χρ. Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Επισήμανε ότι από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, φαίνεται ότι δεν καταργούνται οι  νόμοι που ψηφίστηκαν  όλα αυτά τα χρόνια, ενώ μετατίθενται στο μέλλον, τα μέτρα ανακούφισης  που ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Εμείς δεν σταματάμε την προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε τον αγώνα και ζητάμε την επιστροφή όσων χάσαμε και τα δώρα που κόπηκαν», επισήμανε ο κ. Κολοβός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το