Τοπικά

Στους 100 κορυφαίους βιώσιμους προορισμούς η Αλόννησος

alonnisos

Σημαντική διεθνή διάκριση για την Αλόννησο αποτελεί η ένταξη του νησιού στους 100 κορυφαίους βιώσιμους προορισμούς του κόσμου. Καρπός της πρωτοβουλίας των οργανισμών TravelMole.com, Vision On Sustainable Tourism, Totem Tourism και Green Destinations, ο πρωτοπόρος θεσμός «Sustainable Destinations Top 100» ενεργοποιείται για πρώτη φορά με στόχο να αναδείξει τις προσπάθειες διαχείρισης των εκατό πιο βιώσιμων προορισμών στη Γη, που μέσα από συστηματική προσπάθεια κάνουν τη διαφορά. Η επιλογή των επικρατέστερων προορισμών γίνεται με τη βοήθεια μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και ειδικών αναφορών από 30 διεθνείς εμπειρογνώμονες στην αειφορία του τουρισμού.

Μεταξύ των τεχνικών επεξεργασίας που εφαρμόστηκαν, αναφέρονται τα έξη κριτήρια του οργανισμού Green Destinations που αφορούν στο Περιβάλλον, τη Φύση, την Κουλτούρα και την Παράδοση, την Πράσινη Οικονομία, την Κοινωνική Ευημερία και την Πιστοποιημένη Πράσινη Πολιτική. Επιπλέον γίνεται χρήση του παγκόσμιου δείκτη αξιολόγησης και βιωσιμότητας, Global Sustainable Tourism Review (GSTR) που μετρά την επίδοση των προορισμών σε 40 – 60 διαφορετικά πεδία, από την οπτική γωνία των πελατών, τουριστών και επαγγελματιών του Τουρισμού.

«Η Αλόννησος, που τιμήθηκε στο παρελθόν με το χρυσό βραβείο Quality Coast, παραμένει ανέγγιχτη από τις αρνητικές επιδράσεις του μαζικού Τουρισμού. Ο προορισμός έχει να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης , τη φιλοξενία και φροντίδα που παρέχει στο είδος υπό εξαφάνιση Μονάχους – Μονάχους και το εντυπωσιακό ποσοστό των προστατευόμενων φυσικών πόρων και περιοχών που διαθέτει. Ταυτόχρονα, το εύρος των ειδικών μορφών Τουρισμού , η πληθώρα των επιμορφωτικών προγραμμάτων και η Τουριστική δραστηριότητα, αναπτύσσονται με απόλυτο σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο», επισημαίνει η οργανωτική επιτροπή του θεσμού.

Πληροφορίες για τους 100 κορυφαίους βιώσιμους προορισμούς του κόσμου στο διαδικτυακό τόπο: www.greendestinations.info

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το