Τοπικά

Στον “τοίχο” οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ μετά το έλλειμμα στα ταμεία

IMG_1519

Ο Α. Μπέος δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες, μετά την διαπιστωμένη λαθροχειρία στη ΔΕΥΑΜΒ, η οποία εξελισσόταν από το 2013 και κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε.
Την παραπομπή στο πειθαρχικό, του υπαλλήλου που κατηγορείται για λαθροχειρία στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιχείρησης Α. Μπέος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της e-thessalia.gr. Η δημοτική αρχή θα διερευνήσει εάν εκτός από τον υπάλληλο που εντοπίστηκε, εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση. Από το 2013 και μετά φαίνεται να έχουν πληρωθεί 1600 λογαριασμοί, οι οποίοι δεν φαίνονται εξοφλημένοι σε κανένα σύστημα.
Ο δήμαρχος περιέγραψε στο διοικητικό συμβούλιο μια καλοστημένη απάτη, όπου ενώ οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πλήρωναν μεγάλους λογαριασμούς, αυτόματα υπήρχε ακύρωση της είσπραξης και στη μηχανοργάνωση φαινόταν ότι τα χρήματα δεν εισπράχθηκαν ποτέ. Στο συμβούλιο δεν διευκρινίστηκε πόσο καιρό εξελισσόταν η υπόθεση, αλλά ο δήμαρχος εκτίμησε ότι το χρονικό διάστημα ήταν σχετικά μεγάλο.
Ο υπάλληλος που φέρεται να είναι υπεύθυνος για τη λαθροχειρία, την ημέρα του ελέγχου εντοπίστηκε με άνοιγμα 4000 ευρώ. Ο υπάλληλος φέρεται να προχωρούσε σε ακυρώσεις λογαριασμών, σε τακτά χρονικά διαστήματα και στην έρευνα θα διαπιστωθεί ένα επέστρεφε τα χρήματα στα ταμεία, μετά τη λαθροχειρία, ή αν δεν τα επέστρεφε ποτέ.
«Θέλω να διαπιστωθεί αν η πράξη ήταν «επιπόλαιη» ή αν προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στην εταιρεία» τόνισε ο δήμαρχος, που επανέλαβε ότι θα καλέσει και ορκωτούς λογιστές.
Η εκπρόσωπος του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορεί να ενεργήσει εσωτερικό έλεγχο η υπηρεσία για να διαπιστωθεί τι συνέβαινε και ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό καθώς στο «κόλπο» μπορεί να εμπλέκονται και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όπως έγινε γνωστό, από χθες, ο υπάλληλος που εντοπίστηκε να ακυρώνει πληρωμένους λογαριασμούς, παραδέχτηκε την ενοχή του.
Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ κ. Οικονομίδης δήλωσε πως ούτε και ο ίδιος έχει εμπιστοσύνη στην υπηρεσία για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου και συμφώνησε με την άποψη του δημάρχου για ορισμό ορκωτού λογιστή. «Εάν προκύψουν και δικές μου ευθύνες, θα τις αποδεχτώ» είπε, ενώ ο σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, δήλωσε ότι είναι απίστευτο να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στην υπηρεσία.
«Οι εργαζόμενοι δεν είναι άμοιροι των ευθυνών τους. Έχουν μερίδιο στην κατάντια της χώρας. Άσχετα αν εμείς έχουμε μεγαλύτερο. Απλά οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τέρμα το απυρόβλητο», δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το