Τοπικά

Στον «αέρα» η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ανάβρας

 

Στον «αέρα» βρίσκεται η υλοποίηση του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Κοινότητα Ανάβρας του Δήμου Αλμυρού, καθώς ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας- Βορείων Σποράδων, έκρινε ευατόν αναρμόδιο να ελέγξει επί της ουσίας τη νομιμότητα των προϋποθέσεων και των όρων σύναψης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αλμυρού και ΔΕΥΑΑΛ, και ειδικότερα το σχέδιο σύμβασης εκτέλεσης του έργου, προϋπολογισμού 949.193,55 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.). Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού σε συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο για την υποβολή προσφυγής ενώπιον του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί της πράξης του Επιτρόπου.
Ο δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βαγγ. Χατζηκυριάκος ενημέρωσε τα μέλη της σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την υλοποίηση του έργου και την Πράξη του Επιτρόπου, ζητώντας να ληφθεί απόφαση προκειμένου να κατατεθεί η προσφυγή, αφού όπως τόνισε «διακυβεύονται σπουδαία συμφέροντα για τον Δήμο και την περιοχή».
Να αναφερθεί ότι με την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Ανάβρα, πρόκειται να εξασφαλισθεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που αφορούν στην επάρκεια, τις συχνές βλάβες, την παλαιότητα του δικτύου, την άμεση επιδιόρθωση των βλαβών αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.
Στην ορεινή Ανάβρα η μελέτη για το έργο της αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, προβλέπει:
Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς. Προβλέπεται να τοποθετηθεί αγωγός, με σωλήνες Ρ.Ε. Φ160 μήκους 11.000 μέτρων, για τη μεταφορά του νερού της πηγής από τη θέση «Μεσοχώρι» στη δεξαμενή του χωριού.
Από τα 11.475μ. του δικτύου που προβλέπεται να κατασκευαστούν, τα 6.410μ είναι σε χωματόδρομο και τα 5.065μ σε άσφαλτο (οδός Αλμυρός – Ανάβρα).
Ο αγωγός θα κατασκευαστεί με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς (HDPE) Φ140, ονομαστικής πίεσης 20 atm. Για τη λειτουργία του αγωγού λόγω μεγάλης υψομετρικής διαφοράς των πηγών με τη δεξαμενή θα κατασκευαστούν φρεάτια πιεζόθραυσης, αεροεξαγωγών και βανών σύμφωνα με την οριζοντιογραφία της μελέτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το