Τοπικά

Στο Στεφανοβίκειο ο Τζέφρι Πάιατ για την κοινή άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ

Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στο Λιτόχωρο, υπό το βλέμμα του Αμερικανού πρέσβη.

Με εντυπωσιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεδίο βολής στο Λιτόχωρο η κοινή εκπαιδευτική άσκηση μεταξύ της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και της 3rd Cab από τις ΗΠΑ.
Οι ελληνικές δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με ελικόπτερα Αpache, Huey, Chinnook αλλά και τμήμα πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας πεζοναυτών. Από τη πλευρά των αμερικανικών δυνάμεων υπήρξε συμμετοχή με ελικόπτερα Apache αλλά και με μεταγωγικά black hawk.

Η άσκηση περιελάμβανε τακτικό σενάριο των δύο ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα βολές από τα πανίσχυρα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι των δυο χωρών, καταρρίχηση με φαστ ρόουπ από Chinook, καταρρίχηση με ραπελ από ελληνικό Huey και αεροδιακομιδή τραυματία από Black Hawk ελικόπτερο των ΗΠΑ.

Πάιατ:«Οι κοινές δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ – Ελλάδας δυναμώνουν την παρουσία μας στην Ευρώπη»
Ο Τζέφρι Πάιατ έδωσε το «παρών» στην κοινή άσκηση Ελλάδας κ ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης Ελλήνων κ Αμερικανών χειριστών, στο Στεφανοβίκειο.
Οι κοινές δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, είπε ο κ. Πάιατ, ότι ενισχύουν τη στενή συνεργασία τους και ενδυναμώνουν την παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Πηγή: onalert.gr

Σε ανακοίνωσή του για την παρουσία του Τζέφρι Πάιατ στο Στεφανοβίκειο το ΚΚΕ(μ-λ) αναφέρει:

“Σίγουρα η παρουσία του δεν είχε μόνο αναγνωριστικό χαρακτήρα για τη νεοσύστατη βάση στο Στεφανοβίκειο. Αφού σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Πάιατ με τοπικούς βουλευτές και επιχειρηματίας για το ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση κομματιού του λιμανιού μέσω ΤΑΙΠΕΔ στους αμερικανονατοϊκούς και για μετατροπή του σε πλατφόρμα εξόρμησης των φονιάδων αντίστοιχη της Αλεξανδρούπολης.
Το ΚΚΕ(μ-λ), καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτήν την πολιτική που μόνο κινδύνους και δεινά συσσωρεύει και που υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον τους. Αντίθετα, έχουν ανάγκη και συμφέρον να παλέψουν ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης, του πολέμου και του εθνικισμού-φασισμού. Για να διώξουμε τις βάσεις του πολέμου και τους φονιάδες των λαών. Για να υπερασπιστούμε με τους αγώνες μας το δικαίωμα να ζούμε και να δουλεύουμε ειρηνικά, σε κλίμα συναδέλφωσης με τους γειτονικούς λαούς”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το