Τοπικά

Στο «σφυρί» βγαίνουν ξενοδοχείο στην Τσαγκαράδα και συγκρότημα κατοικιών στη Σκόπελο

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος του έτους μεγάλες, μεσαίες και μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στη λίστα περιλαμβάνεται ξενοδοχειακό συγκρότημα έξι κτιρίων στην Τσαγκαράδα αλλά και συγκρότημα κατοικιών στη Σκόπελο. Οι τιμές εκκίνησης για τα δύο ακίνητα ξεπερνούν το 1,3 εκ. ευρώ.
H «Deal» έφερε στο φως τα 27 ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί από τώρα μέχρι και τις αρχές του 2020. Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ, ο λόγος της επίσπευσης των πλειστηριασμών είναι ότι πλέον στερεύουν οι «τελευταίες ευκαιρίες» που δόθηκαν σε «κόκκινους» ξενοδόχους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιχειρηματίες βρίσκονταν σε συζητήσεις με τις τράπεζες και είχε ζητηθεί ένα περιθώριο χρόνου μέχρι την ολοκλήρωση της θερινής σεζόν.
Αρκετοί από αυτούς πέτυχαν την αναστολή των πλειστηριασμών για τα ακίνητά τους, ενώ για όσους δεν έχει βρεθεί λύση, αναμένεται η άμεση κίνηση των διαδικασιών που προβλέπονται (αναγκαστικά μέτρα, κατάσχεση κ.λπ.), ώστε τα ξενοδοχεία τους να αναρτηθούν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Όπως σημειώνει η «Deal» για πολλές περιπτώσεις πλέον οι «φάκελοι» έχουν περάσει στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, είτε μέσω της μεταβίβασης «πακέτων» από τις τράπεζες, είτε μέσω μεμονωμένων χαρτοφυλακίων.

Aρκετά από αυτά τα ξενοδοχεία έχουν βγει ξανά σε πλειστηριασμό, χωρίς όμως να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι πλειοδότες. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι οι συχνές προσφυγές των ιδιοκτητών με αίτημα, κυρίως, την αναπροσαρμογή της τιμής πρώτης προσφοράς. Δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου οι πλειστηριασμοί αναστέλλονται την ύστατη ώρα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους προχωρούν σε συμβιβασμό για τις οφειλές ώστε να γλιτώσουν το σφυρί.
Κάποια από τα ξενοδοχεία που βγαίνουν σε πλειστηριασμό βρίσκονται στα δημοφιλή νησιά του Ιονίου, Κέρκυρα και Ζάκυνθο.
Σε πλειστηριασμό βγαίνει συγκρότημα κατοικιών στη Σκόπελο, με επισπεύδουσα τη Eurobank και πρώτη τιμή στις 600.000 ευρώ.
Στις 6 Νοεμβρίου ακολουθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στην Tσαγκαράδα Πηλίου, που αποτελείται από 6 κτίρια, με δυναμικότητα 38 δωματίων και επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα. H πρώτη τιμή προσφοράς είναι στις 731.731 ευρώ.
Δύο ξενοδοχειακές μονάδες στη Λίμνη Πλαστήρα, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό χειμερινού τουρισμού, βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τον Νοέμβριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το