Τοπικά

Στο πρώην γαλλικό Ινστιτούτο στεγάζεται η Επιτροπή Ερευνών

Μετά από πολλά χρόνια η επιτροπή ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν στεγάζεται πλέον στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, όπου έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, αλλά στον πρώην γαλλικό Ινστιτούτο.
Στο συγκρότημα Τσαλαπάτα και στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, όπως είναι η πολύ κομβική υπηρεσία της Επιτροπής Ερευνών, εργάζονταν 60 άτομα, τα οποία ήδη εδώ και λίγες μέρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.
Το πανεπιστήμιο αναμένεται να μην ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με την Τράπεζας Πειραιώς για την εκμίσθωση ορισμένων κτιρίων του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια η Επιτροπή Ερευνών.
Ο πρύτανης κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης ανέφερε χθες πως τα κτίρια της Επιτροπής Ερευνών στο συγκρότημα Τσαλαπάτα και η Βιβλιοθήκη επί της οδού Μεταμορφώσεως αποτελούν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα του Πανεπιστημίου. Και αν για την Βιβλιοθήκη φαίνεται πως το πανεπιστήμιο θα επενδύσει χρήματα καθώς είναι δικό του κτίριο, για τα κτίρια στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, η λύση που επιλέγει, είναι η μεταστέγαση στο πρώην γαλλικό ινστιτούτο.
Ο Πρύτανης τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή του συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ πως «Το συγκρότημα Τσαλαπάτα θα βγάζει νερά για αρκετό χρονικό διάστημα από τις δύο πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Το συμβόλαιο που είχαμε με την τράπεζα Πειραιώς λήγει τον Απρίλιο του 2024 και η απόφαση που θα λάβει το συμβούλιο διοίκησης, είναι μάλλον να μην συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο συγκρότημα Τσαλαπάτα. Διότι και να το επιδιορθώσουμε, δεν ξέρουμε τι άλλα προβλήματα μπορεί να βγάλει στο μέλλον. Χρειάζεται πολλή δουλειά και δεν είναι δικό μας το κτήριο για να επενδύσουμε χρήματα».
Η Επιτροπή Ερευνών με τους 60 εργαζόμενους έχει μεταφερθεί στον δεύτερο όροφο του πρώην γαλλικού ινστιτούτου. Και εκεί θα στεγάζεται για τα επόμενα χρόνια. Ήδη τοποθετούνται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αγοράστηκαν γραφεία, θα τοποθετηθούν χωρίσματα και η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά. Έχουν πάει όλοι εκεί οι εργαζόμενοι. «Το ενοίκιο που κατέβαλε το Πανεπιστήμιο για τη στέγαση της επιτροπής ερευνών στο συγκρότημα Τσαλαπάτα ήταν 7.000 ευρώ το μήνα» είπε ο κ. Μπιλλίνης.
Ερωτηθείς για το αν υπέστησαν ζημιές τα αρχεία της Επιτροπής ερευνών, απάντησε πως έχουμε υποστεί ζημιές στον εργαστηριακό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Ουσιαστικά καταστράφηκαν οι υπολογιστές και τα γραφεία της Επιτροπής ερευνών. Ωστόσο τους δύο σέρβερ που βρίσκονταν τα αρχεία της Επιτροπής Ερευνών, ήρθε η εταιρεία που τους είχε εγκαταστήσει, τους μετέφερε στη Λάρισα και επανέφεραν όλα τα δεδομένα. Και αυτή τη στιγμή οι δύο σέρβερ βρίσκονται στη Λάρισα και λειτουργεί η Επιτροπή Ερευνών μέσω του κόμβου της Λάρισας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το