Τοπικά

Στο νοσοκομείο υπάλληλος του ΟΤΕ στην Ελασσόνα – Μέτρα ασφαλείας ζητούν οι εργαζόμενοι

Προβληματισμός επικρατεί στους κύκλους των τεχνικών του ΟΤΕ στη Λάρισα μετά το νέο εργατικό ατύχημα που έλαβε πρόσφατα χώρα σε περιοχή της Ελασσόνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr ο 40χρονος υπάλληλος μετά από πτώση από σκάλα την ώρα που εργάζονταν τραυματίστηκε στο μηρό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα εργατικά ατυχήματα στο πεδίο έχουν πυκνώσει και ο προβληματισμός μας είναι πολύ μεγάλος. Για εμάς τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία είναι υψίστης σημασίας και πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις» σημειώνει προβληματισμένη η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας, της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Εμείς δεν θα λαϊκίσουμε. ούτε θα προσπαθήσουμε να καπηλευτούμε το γεγονός για μικροσυμφέροντα. Αυτή την δουλεία την έχουμε αφήσει στους «γνωστούς -άγνωστους» του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ. Σε αυτούς που ποτέ δεν αντέτειναν προτάσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, μόνο λόγια, ρεπορτάζ και παραταξιακές κορόνες.

Το τελευταίο ατύχημα του συνάδελφου μας στην Ελασσόνα ήρθε σε μια χρονική στιγμή που οι παρεμβάσεις της ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ Νομού Λάρισας είναι πλέον καθημερινές και προς την Διοίκηση του ΟΤΕ, αλλά και προς το κεντρικό Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Έχουμε ζητήσει με έντονο τρόπο και παρεμβάσεις μας, να γίνεται συστηματική εκπαίδευση ιδίως στους νέους συναδέλφους. Είναι παντελώς απαράδεκτο να ξεκινάει για εργασίες στο πεδίο νέος συνάδελφος, χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση. Επιμένουμε για την πλήρη κάλυψη των συναδέλφων με τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας. Διμελή συνεργεία, ιδίως σε απομακρυσμένες και εκτός αστικού ιστού περιοχές είναι επιβεβλημένα. Αντικατάσταση της σκάλας, λόγω του ότι οι σκάλες είναι δύσχρηστες και επικίνδυνες. Ζητάμε κάθε Τ.Τ.Α.Π. να εξοπλιστεί με όργανα μέτρησης καταλληλότητας των τηλεπικοιν(ονιακών στύλων, καθώς επίσης να τοποθετείται πινακίδα αναλυτικών στοιχείων των στύλων (ημερομηνίες εγκατάστασης, εμποτισμού κ.λ.π). Επιμένουμε λέγοντας στους συναδέλφους ότι σε αμφισβητούμενες συνθήκες ασφάλειας που θεωρούμε ότι κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα αποχωρούμε, επισημαίνουμε το πρόβλημα στον προϊστάμενο και ζητάμε λύση.

Ζητάμε προσλήψεις άμεσα για τη κάλυψη των κενών θέσεων από τις εθελούσιες 2015, 2016.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο. Να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους με πράξεις και έργα, όπως και στη περίπτωση του συναδέλφου που είχε το ατύχημα, όπως διαχρονικά έχουμε πράξει σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση προβλήματος συναδέλφου.

Στη διαχρονική μας πορεία οδηγός μας ήταν η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.

Ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά στο μέλλον να βρεθούμε σε ανάλογες καταστάσεις όχι μόνο στον Νομό Λάρισας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ατυχία είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας αλλά δεν είναι επ’ ουδενί άλλοθι στις ευθύνες της διοίκησης του ΟΤΕ για τις επιμέρους ελλείψεις και παραλείψεις.

Μόνο όλοι μαζί και μαζί με τα συνδικάτα μπορούμε να διευρύνουμε τις κατακτήσεις τόσων ετών.»

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το