Ελλάδα

Στο υπουργείο χιλιάδες μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική

μεταλλορύχοι αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι χιλιάδες μεταλλωρύχοι που κατέφτασαν από την Χαλκιδική με 82 λεωφορεία, ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

μεταλ1
Οι μεταλλωρύχοι έχουν στρατοπεδεύσει έξω από το υπουργείο, όπου αναμένεται να παραμείνουν μέχρι τη 1 το μεσημέρι περίπου. Έπειτα θα ξεκινήσουν πορεία, με επίδοση ψηφισμάτων στην πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της μεταλλευτικής εταιρείας Eldorado Gold, στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο κοινοβούλιο και στο ΥΠΟΙΚ.

Η πορεία θα καταλήξει, στις 17:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου οι διαδηλωτές προγραμματίζουν να παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ.

μεταλ2

Κυκλοφοριακά προβλήματα
Λόγω της μαζικότητας της συγκέντρωσης, κλειστή παραμένει η λεωφόρος Μεσογείων, από το ύψος του Πενταγώνου προς το κέντρο της Αθήνας.

Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο που έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μεσογείων από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό. Σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας, επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Τα πούλμαν, μετά την αποβίβαση των μεταλλωρύχων, κατευθύνονται προς το πάρκινγκ του κλειστού γηπέδου του Ταε Κβο Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διοργανώνει, στις 6 το απόγευμα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Πηγή:ethnos.gr

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το