Τοπικά

Στο επίκεντρο η ανάγκη για αποκαταστάσεις των καταστροφών σε Κριθαριά και Πλάκες

Σήμερα Σάββατο και έπειτα από τις φωτιές και τις πλημμύρες DANIEL KAI ELIAS που έγιναν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο αντίστοιχα ο τόπος της περιοχής των δύο οικισμών , Κριθαριά και Πλάκες , παραμένει ο ίδιος. Δηλαδή ‘’βομβαρδισμένο τοπίο’’. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και απαιτούνται ρηξικέλευθες λύσεις ,υπογραμμίζοντας πως είναι απολύτως αναγκαίες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Η ευρύτερη περιοχή προσπαθεί να επανέλθει μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ωστόσο η καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων , αλλά και όλων των επισκεπτών παραμένει δύσκολη και τα προβλήματα για τους κατοίκους εξακολουθούν να υπάρχουν. Οι εκτεταμένες ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους των δύο Οικισμών , Κριθαριά και Πλάκες , αλλά και σε πολλά σπίτια όπως μας λένε οι κάτοικοι είναι μεγάλες , με τις συνθήκες της επόμενης ημέρας να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφαλή διαμονή των πολιτών στην περιοχή». Την ίδια στιγμή επισκέφτηκαν την περιοχή δύο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βόλου: η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μένη Λαζάρου και ο Αντιδήμαρχος του Τοπικού Διαμερίσματος Ν.Αγχιάλου και Δημοτικών Ενοτήτων κ. Ιωάννης Στρούγκης , οι οποίοι αφουγκράστηκαν όλα τα προβλήματα των περιοχών Πλάκες και Κριθαριά και υποσχέθηκαν πώς σύντομα θα δοθούν λύσεις και αποκαταστάσεις όπως δρόμων, πάρκων, παιδικής χαράς, αλλά και στις παραλίες , το λιμανάκι , τα θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.τ.λ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Οι εκπρόσωποι του τοπικού Συλλόγου ,ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Μάμαλης με τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Μαραγκό και τον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου κ. Σωτήρη Γκανάτσιο περπάτησαν πιθαμή προς πιθαμή για να αναδείξουν στους δύο Αντιδημάρχους όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις περιοχές και να ακούσουν τους κατοίκους που έχουν πλέον αγανακτήσει και ταλαιπωρούνται διαρκώς , μια και μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί λύσεις. Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Μάμαλης ανέφερε << πως πρέπει σύντομα να σπεύσουν οι Υπηρεσίες του Δήμου και να προβούν σε αποκαταστάσεις , καθώς αυτές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα του Συλλόγου μας που μιλούν για τα αυτονόητα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν>>. <<Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και πρέπει να λαμβάνονται απαραίτητα και στοχευμένα μέτρα προστασίας βάσει των αναγκών που προκύπτουν κάθε φορά και βάσει του χρονοδιαγράμματος , καθώς μάλιστα πλησιάζει το Καλοκαίρι και πρέπει όλα να επανέλθουν και να λειτουργούν σε μια βιώσιμη και ασφαλή καθημερινότητα>> , δήλωσε.
Οι δύο Αντιδήμαρχοι υποσχέθηκαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του<< Πολιτιστικού -Εξωραϊστικού Συλλόγου Κριθαριά και Πλάκες >> και να έλθουν ξανά οι καλές μέρες στους κατοίκους των δύο (2) Οικισμών , αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες της περιοχής .

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νίκος Βαραλής “Δεν γράφω για να εκδίδω, γράφω για να ζω”

Ο Νίκος Βαραλής γεννήθηκε στον Βόλο το 1961. Σπούδασε Σημειωτική στην Ιταλία, Σκηνοθεσία κινηματογράφου στη…

10 Μαρτίου 2024

Λάγνα πτώματα

  Της Βαρβάρας Τσακουρίδου «Ένα σώμα χωρίς ψυχή, είναι ένα πτώμα, που νομίζει ότι ζει»…

10 Μαρτίου 2024

Η Βυζαντινή Μουσικολογία στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα και η καταγραφή της Ψαλτικής Παράδοσης

  Του Κων/νου Χαριλ. Καραγκούνη, καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών Η επιστήμη της Βυζαντινής…

10 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Ολόκληρα τα πορίσματα των κομμάτων – Αύριο συνεδριάζει για τελευταία φορά η Εξεταστική

Με την κατάθεση των πορισμάτων από τα κόμματα ρίχνει αυλαία η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά…

10 Μαρτίου 2024

Βιβλία με επιστημονικό ενδιαφέρον – «Η πρόβλεψη των σεισμών στην Ελλάδα» και «25 μεγάλες ιδέες»

  Του Μηνά Χαραλαμπίδη, βιολόγου Η πρόβλεψη των σεισμών στην Ελλάδα, Ηρακλής Κατσαλούλης, Ροπή Ο…

10 Μαρτίου 2024

Ο Νίκος Τσούκας στο ερωτηματολόγιο του Proust – Γίναμε αδέλφια, όχι απλώς φίλοι…

Καλεσμένος μας σήμερα ο Νίκος Τσούκας.    Επιμέλεια  Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά  Κύριε Τσούκα, σας καλωσορίζω…

10 Μαρτίου 2024