Ελλάδα

Στο δικαστήριο σήμερα οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί -Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

okto-708

Ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης όπου θα εκδοθεί η δικαστική απόφαση, θα οδηγηθούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, μετά την τριήμερη αναβολή που ζήτησαν.

Οι οκτώ άνδρες, που χθες μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα από τις Φέρες στην Καβάλα για λόγους ασφαλείας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Αυτό όμως που δείχνει να τους απασχολεί περισσότερο είναι ο φόβος που έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή για τη ζωή τους και η ανησυχία τους για το πώς οι οικογένειές τους βιώνουν την απουσία τους.

Γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μία αθωωτική απόφαση θα έδινε τη δυνατότητα επιστροφής στην κανονικότητα της ζωής τους πριν από τη σύλληψή τους, καθώς ότι παρά το ότι επιθυμούν διακαώς την αθώωσή τους, η αποφυλάκισή τους είναι ταυτισμένη με τον φόβο που κατ’ επανάληψη έχουν εκφράσει στις αστυνομικές αρχές και τις συνηγόρους τους για την ίδια τους τη ζωή.

Επικοινωνούν τηλεφωνικά καθημερινά με τις οικογένειές τους, τις οποίες προσπαθούν να καθησυχάσουν, διαβεβαιώνοντάς τες ότι είναι ασφαλείς, ότι όλα θα πάνε καλά.

Από την πρώτη τους επικοινωνία μέχρι σήμερα εκτυλίσσεται το θέατρο του παραλόγου σε μία απέλπιδα προσπάθεια εκατέρωθεν εμψύχωσης, αναφέρει άτομο που έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.

Επιθυμούν και επιδιώκουν την αθώωσή τους, τους τρομάζει όμως η προοπτική της αποφυλάκισής τους, καθώς στα κρατητήρια νιώθουν ασφαλείς, αναφέρει η ίδια πηγή.

Ωστόσο, μία αθωωτική απόφαση σήμερα δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την αποφυλάκισή τους, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν τη δυνατότητα βάσει νόμου να διατάξουν τη διοικητική τους κράτηση έως ότου η υπηρεσία ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Σε κάθε περίπτωση, σε λίγες ώρες, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που επέλεξαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την εκδήλωση απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος και να αιτηθούν πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, θα βρεθούν ενώπιον της δικαστή στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για να αποφασιστεί η τύχη τους.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το