Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τουρκία για τρεις μήνες

kata12

Διάγγελμα στον λαό της Τουρκίας έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Σε αυτό ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης γίνεται με σκοπό να προστατέψει τις αρχές της Δημοκρατίας και τις αρχές του κράτους Δικαίου. Εχει ως σκοπό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα γι΄ αυτό το σκοπό και να αποτρέψει ανάλογα χτυπήματα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων είπε πως η απόπειρα πραξικοπήματος «μας δίνει τον χρόνο να επαναφέρουμε το κράτος δικαίου. Αυτή η πρακτική δεν γίνεται ενάντια στη δημοκρατία, σκοπός είναι η ενίσχυσή τους».

«Η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατέστησε ξεκάθαρο το ποιος είμαι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως «οι πραξικοπηματίες ποδοπάτησαν γυναίκες με τα τεθωρακισμένα. Αυτό δείχνει την βιαιότητα αυτών των ανθρώπων. Συνέχισαν να βομβαρδίζουν επί ώρες αλλά οι πολίτες έμειναν στις θέσεις του. Με ελικόπτερα χτύπησαν τους δρόμους και παρά τις βίαιες ενέργειες το έθνος μας έμεινε στους δρόμους. Οι πολίτες δείχνουν πως η δημοκρατία δεν μπορεί να πληγεί όσο οι πολίτες είναι στις πλατείες, ενωμένοι».

Διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις παραμένουν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, τόνισε: «Θα κάνω τα πάντα να καθαρίσει ο στρατός. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την κάθαρση σε όλα τα επίπεδα των θεσμών. Είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε αυτό που μοιάζει με καρκίνο, για να μην γίνει μετάσταση».

Ακόμη, επέκρινε την απόφαση της Standard & Poor’s να υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Τουρκίας. «Είναι πολιτική απόφαση, μην ανακατεύεστε, θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας», ανέφερε.

«Η Τουρκία έχει ξεπεράσει αυτή την πρόκληση και θα βγει πιο δυνατή», κατέληξε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το