Τοπικά

Στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου βρέθηκε η αντιπρόσωπος την ελληνικής ομογένειας του Σικάγου

Το 9ο Γυμνάσιο Βόλου στο πλαίσιο του Προγράμματος OSOS «Ένα Ανοικτό σχολείο σε ανοικτή Κοινωνία» και κατόπιν προσκλήσεως της διευθύντριας κ. Χατζηκυριάκου Νίκης, είχε τη χαρά και την τιμή την Παρασκευή 10 Μαΐου να καλωσορίσει την κ. Χριστίνα Κουτσακιώτη-Μπραλή αντιπρόσωπο της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγου της Αμερικής. Η κ. Χριστίνα Κουτσακιώτη-Μπραλή διδάσκει εδώ και 16 χρόνια την Ελληνική Γλώσσα και Παράδοση σε Ελληνόπουλα 3ης και 4ης γενιάς σε ιδιωτικά ελληνικά σχολεία του Σικάγου στο Illinois της Αμερικής. Διευθύνει το ελληνικό πρόγραμμα στο ημερήσιο ελληνοαμερικανικό σχολείο «Παιδική Ακαδημία Πυθαγόρα» στο Elmhurst, Illinois και στο απογευματινό και σαββατιανό σχολείο «Πυθαγόρας» της κοινότητας Αγίου Δημητρίου στα προάστια του Σικάγου. Στα σχολεία αυτά φοιτούν 320 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, Ελληνική Ιστορία, την ελληνορθόδοξη θρησκεία και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η κ. Χατζηκυριάκου δήλωσε πως «σκοπός της επίστεψης της κ. Χριστίνας Κουτσακιώτη-Μπραλή στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου ήταν μια πρώτη γνωριμία με τους μαθητές και τους καθηγητές, καθώς και η αρχή της επικοινωνίας των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου με τους μαθητές της Ομογένειας του Σικάγου. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Χατζηκυριάκου ξενάγησε την κ. Χριστίνα σε όλους τους χώρους του σχολείου, η οποία μίλησε με τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, τους ζήτησε να γράψουν και να της δώσουν γράμματα γνωριμίας, τα οποία θα παραδώσει στα παιδιά που διδάσκει, ώστε να υπάρχει μία επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των σχολείων. Βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και υποσχεθήκαμε να έχουμε σύγχρονη (Skype) και ασύγχρονη (mail) επικοινωνία μαζί.
Μελλοντικός στόχος η αδελφοποίηση των σχολείων μας, καθώς και ένα μακρινό όνειρο όπως η δημιουργία γεφυρών και να έχουμε διαύλους επικοινωνίας με όλα τα σχολεία της Ομογένειας σε όλο τον κόσμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το