Αθλητισμός

Θεαματικό το Ράλι Αλμυρός – Πρώτος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Παναγιώτης Καμπύλης 

Πλούσιο θέαμα πρόσφερε το 4ο Ράλι Αλμυρός, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον ΟΜΑΘ με την υποστήριξη του Δήμου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρώτος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Παναγιώτης Καμπύλης με συνοδηγό τον Σταύρο Σταμέλο.
Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Ράλι Αλμυρός, το οποίο διοργάνωσε ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας με τη συμπαράσταση του Δήμου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά, αφού οι οδηγοί πρόσφεραν όμορφο θέαμα στους πολλούς φίλους της ταχύτητας που τους παρακολούθησαν. Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές ήταν 43 και εκκίνησαν 42 πληρώματα.
Το 4ο Ράλι Αλμυρού άνοιξε την αυλαία του το Σάββατο. Πρώτα διεξήχθη ο τεχνικός έλεγχος, ενώ έγινε και η πανηγυρική τελετή έναρξης στην πλατεία της πόλης. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η ειδική διαδρομή «Αλμυρός» μήκους 6 χιλιομέτρων με δύο περάσματα.

Την Κυριακή έγιναν τρία περάσματα από δύο ειδικές διαδρομές, την Ε.Δ. «Άγιοι Θεόδωροι-Σούρπη» και την Ε.Δ. «Νηές». Οι «μονομαχίες» στην άσφαλτο ήταν συναρπαστικές και ανέδειξαν νικητή τον Παναγιώτη Καμπύλη, ο οποίος με συνοδηγό τον Σταύρο Σταμέλο τερμάτισε πρώτος στη γενική κατάταξη με Skoda Fabia S2000. Τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Απόστολος Βλάχος με συνοδηγό τον Νίκο Λεγαντή (ΛΑΒ/ΟΜΑΘ) και αυτοκίνητο ένα Mitsubishi Lancer Evo X, ενώ τρίτος κατετάγη ο «ΝΙΚΟΝ» με συνοδηγό τον Χρήστο Κουζιώνη κατευθύνοντας ένα Citroen DS3 THP150 Spor.

Οι διοργανωτές είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται ευχαριστημένοι πράγμα που φαίνεται και από τα λόγια της γραμματέας του ράλι, της Αναστασίας Κωσταδιού. «Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι γιατί το 4ο Ράλι Αλμυρός σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Αγωνιστικά έγινε ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας, που ικανοποίησε τον πολύ κόσμο που τον παρακολούθησε. Η αρχή έγινε το Σάββατο με την ειδική «Αλμυρός» και μετά περάσαμε στις Νηές που είναι πολύ θεαματική ειδική και στους Αγίους Θεοδώρους, όπου χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς, διότι υπάρχουν πολλές κλειστές στροφές. Ωστόσο τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να κάνουμε έναν πολύ ασφαλή αγώνα» δήλωσε στη «ΘτΔ» η κ. Κωσταδιού και συμπλήρωσε:
«Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά και τώρα φτάσαμε στο σημείο να διοργανώνουμε ένα σπουδαίο ράλι, το οποίο μετρά στο Κύπελλο τόσο της Βόρειας, όσο και της Νότιας Ελλάδας. Οι συμμετοχές είναι πολλές, αν κρίνουμε τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και κάναμε αρκετά πράγματα για να προσελκύσουμε σημαντικά ονόματα στον χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου».
Κλείνοντας η κ. Κωσταδιού ευχαρίστησε εκ μέρους των διοργανωτών την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αλμυρού, τις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Πυροσβεστική καθώς και τις κλινικές που παρείχαν ασθενοφόρα) και γενικά όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του 4ου Ράλι Αλμυρός. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το