Τοπικά

Στο 0,94 ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στη Μαγνησία

Στη Μαγνησία καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης μεταδοτικότητας (R) του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση των εργαστηρίων επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ειδικότερα ο αριθμός αναπαραγωγής του Sars-Cov-2 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ισούται με 0,71. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με 0,76, με 0,94 στη Μαγνησία, με 0,51 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με 0,49.
Στη Μαγνησία από 14 Μαρτίου έως 17 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 2695 κρούσματα και 89 στις Σποράδες. Από τις 18 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου τα κρούσματα στη Μαγνησία ήταν 189 και στις Σποράδες 5.

Ο παρακάτω αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων και της επίπτωσης COVID-19 από 14 Μαρτίου έως 17 Δεκεμβρίου και από 18 έως 31 Δεκεμβρίου ανά Καλλικρατικό Δήμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του κρούσματος ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το