Τοπικά

Στις κάλπες σήμερα 1.200 καθηγητές της Μαγνησίας – Διεκδικούν αύξηση δαπανών στην Παιδεία 

Μόνιμοι διορισμοί άμεσα για την κάλυψη των πολλών κενών από τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία χρόνια, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μεγαλύτερες αποδοχές, αντιμετώπιση της εργασίας «λάστιχο», όπου οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και σε πέντε σχολεία για να διδάξουν, ήταν μερικά από τα θέματα που έθεσαν οι καθηγητές στο πλαίσιο της χθεσινής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Οι καθηγητές της Μαγνησίας προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ, αλλά και των αντιπροσώπων για το πανελλήνιο συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Χθες τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της συνέλευσης, ενώ σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα αρχίσει στη μία το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Τέσσερις παρατάξεις, η ΔΑΚΕ, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και το «Όλοι Μαζί», διεκδικούν την ψήφο των 1.200 τακτοποιημένων οικονομικά καθηγητών για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε απολογισμός πεπραγμένων από τη διοίκηση, ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων προχώρησαν στις τοποθετήσεις τους για τα διάφορα ζητήματα του κλάδου.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή, προερχόμενη από τη ΔΑΚΕ, τόνισε πως «διεκδικούμε μεταξύ άλλων να γίνουν άμεσα μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί, να υπάρξει αύξηση στις αποδοχές μας που έχουν μειωθεί, ενώ διεκδικούμε την επαναφορά των 13ου και 14ου μισθών. Επίσης ζητούμε να επανέλθει το ωράριό μας στα επίπεδα του 2013».
Από την πλευρά της η γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ και προερχόμενη από την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών κ. Διαλεχτή Τσιτούμη τόνισε πως «η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, οι μόνιμοι διορισμοί στη γενική και ειδική εκπαίδευση, οι αξιοπρεπείς μισθοί, το αυτόνομο λύκειο και η ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι μερικά από τα ζητήματα που θέτουμε. Τα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση έχουν οξυνθεί λόγω της υποχρηματοδότησης της Παιδείας μέσα στα οκτώ μνημονιακά χρόνια».
Από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ο καθηγητής κ. Χρήστος Αργύρης επισήμανε πως «το στοίχημα για εμάς είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αλλάξουν ρότα και συσχετισμούς και να ακολουθήσουν ένα σωματείο μαζικό στην κατεύθυνση της ταξικής διεκδίκησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών».
Από την παράταξη «Όλοι Μαζί» ο κ. Γιώργος Χαλκιαδόπουλος δήλωσε πως «αισίως η παράταξή μας συμπλήρωσε δεκατρία χρόνια δράσης και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, είναι η ενότητα και ο συνδικαλισμός χωρίς κόμματα. Στο συνέδριο της ΟΛΜΕ θα πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα, όπως το νέο εξεταστικό σύστημα, το σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, θέμα για το οποίο πρέπει να έχουμε άποψη ως κλάδος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το