Τοπικά

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Σάββατο στην παραλία του Βόλου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας διοργανώνει εν όψει των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών κεντρική προεκλογική εκδήλωση, το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 19:30, στην παραλία του Βόλου (Παπαστράτος). Ομιλητές θα είναι ο Αντώνης Δραγανίγος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Στάθης Ντούρος υποψήφιος περιφερειάρχης της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Νίκος Κανελλής υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Κώστας Σκορδούλης υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Γιάννης Χατζηγιάννης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

4 χρόνια μετά τις εκλογές του 2015 και 5 από τις τελευταίες “αυτοδιοικητικές” εκλογές, οι κυρίαρχες δυνάμεις μας λένε ότι στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου θα κριθεί το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ», «Μνημονιακή βαρβαρότητα με ευαισθησία ή με φιλελευθερισμό;». Την ίδια στιγμή τόσο οι παραδοσιακοί εκφραστές της αστικής πολιτικής, όσο και οι νεότερες παραφυάδες της φαίνεται να συμφωνούν και να στηρίζουν το “μηνμονιακό κεκτημένο” , τον ευρωμονόδομο και τη σταθερότητα υλοποίησης των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων. Η απόλυτη συναίνεση των “από πάνω” στο πλαίσιο που διαμόρφωσαν ΕΕ, κυβερνήσεις και εργοδοσία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνική ασφυξία που δημιουργεί στην εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία. Παλεύουμε η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και την ΕΕ να προσανατολιστεί αριστερά ανατρεπτικά ενισχύοντας την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.
Εδώ και μισό αιώνα μας λένε ότι η συμμετοχή στην ΕΕ θα μας εξασφάλιζε ευημερία, σταθερότητα, δημοκρατία. Αλλά μας εξασφάλισε μνημόνια, λιτότητα, αιματηρά πλεονάσματα, καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, επιτροπεία. Τα ΕΣΠΑ της “ανάπτυξης” είναι ο δούρειος ίππος της θεμελίωσης του εργασιακού μεσαίωνα και πακέτα επιδοτήσεων των κατασκευαστικών ομίλων. Η ΚΑΠ μετατρέπει την αγροτική παραγωγή σε ένα απέραντο τσιφλίκι των κολοσσών του αγροτοδιατροφικού τομέα, σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις κοινωνικές ανάγκες. Η Ε.Ε δεν είναι το «ήσυχο λιμάνι» της σταθερότητας και της ευημερίας, αλλά ένα βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα που τρίζει τόσο από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς όσο και από την οργή που τροφοδοτεί η γιγάντια ταξική πόλωση. Η μόνη διέξοδος για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, είναι η πάλη ενάντια στην ΕΕ, η αντικαπιταλιστική διεθνιστική ρήξη και η αποδέσμευση από αυτήν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το