Τοπικά

Στις φυλακές του Βόλου οδηγούνται κατηγορούμενοι χούλιγκαν

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξε η δικαστική Αρχή στο σύνολο των χούλιγκαν που κλήθηκαν να απολογηθούν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή και η αυλαία έπεσε χθες, με τις προφυλακίσεις και των 105 κατηγορουμένων. Την πόρτα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών πέρασαν συνολικά από την περασμένη Παρασκευή 102 κατηγορούμενοι Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή.

Ένας 40χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys», ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Θα οδηγηθούν σε 16 διαφορετικές φυλακές
Στο μεταξύ, οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων.

Επίσης, ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Οι κατηγορούμενοι θα μοιραστούν συνολικά στις εξής φυλακές:

Κομοτηνή
Μαλανδρινο
Γρεβενά
Χίο
Θεσσαλονικη
Κορυδαλλο
Νιγρίτα
Λαρισα
Χανιά
Κω
Βόλο
Ναύπλιο
Τρίκαλα
Γιαννενα
Αυλώνα
Στο διαβιβαστικό των αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το