Αθλητισμός

Στις 25 Ιουλίου με την κατάθεση μαρτύρων θα συνεχιστεί η εφετειακή δίκη για το Koriopolis

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίστηκε χθες η εφετειακή δίκη για τους στημένους αγώνες του 2011, γνωστή και ως Koriopolis με την υποβολή ενστάσεων από τους συνηγόρους των καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό. Ενστάσεις αρχικά υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του Γιάννη Κομπότη, του Γιώργου Μποροβήλου και του Δημήτρη Μπάκου, για ακυρότητα του βουλεύματος λόγω μη νόμιμης κλήτευσης.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων και το δικαστήριο εν τέλει τις απέρριψε.
Ένσταση για λογαριασμό 39 προσώπων που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα (και μόνο) υπέβαλε ο δικηγόρος, Κίμωνας Ευαγγελάτος, ζητώντας να παύσει η δίωξή τους λόγω παραγραφής, διότι όταν διαπράχθηκε το αδίκημα ήταν πλημμέλημα και τιμωρείτο με ανώτερη ποινή 3 μήνες. Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.
Θέμα, επίσης, τέθηκε και για το αν είναι νομικά βάσιμη η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Και αυτό το ζήτημα θα κριθεί στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 25 Ιουλίου.
Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και η εξέταση των μαρτύρων.
Να αναφερθεί ότι από το Τριμελές Κακουργημάτων για την υπόθεση του σκανδάλου «Koriopolis» είχε κριθεί μεταξύ άλλων ένοχος ο Αχ. Μπέος. Συγκεκριμένα ο Αχ. Μπέος είχε κριθεί ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου που διεξήχθη στις 12/3/2011, Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το