Ελλάδα

Στην Κοζάνη ο Τσίπρας, για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο

Το αφήγημα περί «δίκαιης ανάπτυξης» με βασικό στόχο την έξοδο της χώρας στις αγορές ενεργοποιεί από σήμερα η κυβέρνηση, η οποία έχοντας πολλαπλά ανοικτά μέτωπα «καίγεται» να μετατοπίσει τη δημόσια συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός, από τη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα από την Κοζάνη όπου και θα βρεθεί σήμερα, εγκαινιάζει τον κύκλο με τα 13 περιφερειακά συνέδρια που έχουν ως βασικό αντικείμενο συζήτησης την παραγωγική ανασυγκρότηση. Επιπλέον, ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι μέσα στο καλοκαίρι να κρατήσουν σε υψηλούς ρυθμούς την προσπάθεια για τόνωση της αναπτυξιακής πορείας, ώστε να δημιουργηθεί θετικό κλίμα στην Οικονομία.

Γι’ αυτό το λόγο και πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ο κ. Τσίπρας έχει πει σε στενούς συνεργάτες του ότι θέλει να βρεθεί κοντά στην κοινωνία, να συνομιλήσει με πολίτες, να κατανοήσει τα εμπόδια στην καθημερινότητά τους, να ακούσει τα προβλήματα των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων κάθε περιοχής.

Η«ατζέντα»
Σε ό,τι αφορά στην «ατζέντα» όσων θα συζητηθούν, κατά πληροφορίες θα υπάρξουν τέσσερις θεματικές ενότητες που αφορούν:
τις υποδομές και την προσπελασιμότητα, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία , το περιβάλλον και την ενέργεια , το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση, την έρευνα και την τεχνολογία

5 παραγωγικοί υπουργοί μαζί με Τσίπρα
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν: Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για την Έρευνα, Κώστας Φωτάκης.

 

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το