Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναζητούν το «μυστικό» της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι οδήγησε τη βρετανική αστυνομία το «κουβάρι» της εξαφάνισης της -τότε- τρίχρονης Μαντλίν Μακάν από θέρετρο της Πορτογαλίας το 2007.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η βρετανική αστυνομία συνεργάζεται το τελευταίο διάστημα με την ΕΛ.ΑΣ., με στόχο να εξεταστεί ένας 46χρονος Γερμανός που φέρεται ότι είναι σημαντικός και αξιόπιστος μάρτυρας της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο Γερμανός είχε συλληφθεί και διαμένει στη χώρα μας. Η Σκότλαντ Γιαρντ συναντήθηκε προ ημερών με τον Γερμανό στην Αθήνα και φέρεται να άντλησε από αυτόν σημαντικά στοιχεία για την τύχη του κοριτσιού.

Ο ίδιος ο 46χρονος φέρεται να επιβεβαίωσε στο «Βήμα», που τον εντόπισε στην περιοχή της Φθιώτιδας, ότι συναντήθηκε με κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ προ ημερών και πως δίνει «σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση».

«Τις ημέρες που εξαφανίστηκε η Μαντλίν ήμουν κι εγώ – σε γειτονικό σημείο – στη συγκεκριμένη επαρχία της Πορτογαλίας. Είχα και τότε επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία, όμως η έρευνα είχε εγκαταλειφθεί. Τώρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Σκότλαντ Γιαρντ για αυτά που γνωρίζω.

Καταλαβαίνετε ότι για να έλθουν εδώ να με συναντήσουν συμβαίνει κάτι σοβαρό. Ομως έχω ρητή απαγόρευση να πω οτιδήποτε σε οποιονδήποτε άλλο. Η συνεργασία μου με την αγγλική αστυνομία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 , όταν βρισκόταν σε διακοπές στην πόλη Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας. Το κοριτσάκι κοιμόταν στο δωμάτιο της οικογένειας με τα δίδυμα αδέλφια της, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε εστιατόριο περίπου 50 μέτρα μακριά.

Οπως ενδεικτικά σημειώνεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας με βάση τις πληροφορίες της Σκότλαντ Γιαρντ, «μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχει δώσει οικειοθελώς και χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα στη Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση έχουν διασταυρωθεί και θεωρείται αξιόπιστη πηγή».

Ο 46χρονος Γερμανός κατοικούσε στη Γαλλία και το 2011 είχε συλληφθεί στην Ηγουμενίτσα, καθώς προσπάθησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες από την Αφρική. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος. Κατά άλλες πηγές, ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί και το 2015 στη Θεσσαλονίκη όταν είχε έλθει πάλι στην Ελλάδα για διακοπές.

Οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά χρόνων και πέντε μηνών. Ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και υποστήριξε ότι «διευκόλυνε τους τρεις αλλοδαπούς που του είχαν κάνει οτοστόπ»

Πηγή: iefimerida

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το