Οικονομία

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Μοσκοβισί

pier-moskobisi

Στην Αθήνα έρχεται τη Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, για μια διήμερη επίσκεψη με στόχο, όπως ο ίδιος λέει, να εκφράσει τη στήριξή του στους Έλληνες.

«Η Ευρώπη έχει υποστηρίξει την Ελλάδα όσο αυτή συνεχίζει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της. Και η Ελλάδα, όμως, θα πρέπει να δείξει συνέχεια στη δέσμευσή της ως προς τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη – ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θα μεταφέρω στις συναντήσεις μου με τις αρχές της χώρας», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στις εντατικές συζητήσεις που έχει τις τελευταίες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις ελληνικές αρχές, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και σημείωσε πως η προσέγγιση της Επιτροπής ήταν «σταθερή, αλλά εποικοδομητική. Ανοιχτή αλλά αποφασιστική».

«Στόχος μας», είπε, «είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα επανεξέταση το συντομότερο δυνατό, με μια αξιόπιστη, ισορροπημένη δέσμη μεταρρυθμίσεων και φορολογικών μέτρων για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και να εντείνουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Τη Δευτέρα το απόγευμα ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Γάλλος επίτροπος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του υπό κατασκευή σταθμού του μετρό «Αγία Βαρβάρα».

Την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου ο κ. Μοσκοβισί έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο κτήριο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, κληθείσα, την προηγούμενη εβδομάδα, να σχολιάσει γιατί ο Πιερ Μοσκοβισί δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι το πρόγραμμα του Γάλλου επιτρόπου στην Αθήνα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί πλήρως.

πηγή www.naftemporiki.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το