Τοπικά

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο η οριακή κατάσταση των γυμναστηρίων στη Μαγνησία

Την άμεση και έμπρακτη ενίσχυση των γυμναστηρίων της Μαγνησίας ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων με Eρώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος φέρνοντας στη Βουλή την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι ιδιοκτήτες τους μετά από παρατεταμένους μήνες αναστολής λειτουργίας και τον εμφανή πλέον κίνδυνο οριστικού λουκέτου.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος είχε πραγματοποιήσει και στην πρώτη φάση της πανδημίας σχετική παρέμβαση για τη στήριξη και την προστασία των γυμναστηρίων της Μαγνησίας. Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, στη Μαγνησία λειτουργούν 25 γυμναστήρια τα οποία απασχολούν μεγάλο αριθμό γυμναστών, αλλά και βοηθητικό προσωπικό με τον κλάδο να έχει παραμείνει κλειστός και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου lockdown για τρεις ολόκληρους μήνες και να έχει οδηγηθεί σήμερα σε οικονομική εξουθένωση.

Όλο αυτό το διάστημα, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων καλούνται να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα που είναι ιδιαίτερα αυξημένα για τους μεγαλύτερους χώρους, τρέχουσες υποχρεώσεις, δόσεις δανείων που πήραν για την επένδυσή τους, όταν οι επιχειρήσεις τους έχουν μηδενικά έσοδα και σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
Σύμφωνα με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων κρίνουν ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές που δόθηκαν στους επαγγελματίες των πληττόμενων κλάδων, ουσιαστικά συνιστούν δάνειο και όχι πραγματική οικονομική ενίσχυση, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει από την αρχή της πανδημίας, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις για όλους του πληττόμενους κλάδους, όπως έχουν κάνει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατά την πανδημική κρίση.

«Για τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων της Μαγνησίας αναγκαία είναι και η καλύτερη μεταχείρισή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα (π.χ. Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» Περιφέρειας Θεσσαλίας), με τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων κριτηρίων ένταξης», σημείωσε ο Βουλευτής αναφέροντας ότι στη Μαγνησία πολλές πληττόμενες επιχειρήσεις έμειναν εκτός της χρηματοδοτικής ενίσχυσης του Προγράμματος «ΑΝΑΣΑ», με λίγες από αυτές να πληρούν τελικά τα αυστηρά κριτήρια.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος χαρακτήρισε τον κλάδο των γυμναστηρίων «πολύπαθο» σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να ακούσει και να υιοθετήσει τις προτάσεις των ιδιοκτητών γυμναστηρίων, ώστε την επόμενη ημέρα της πανδημίας να μην είναι «πνιγμένοι» στα χρέη ή να έχουν κλείσει οριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το