Τοπικά

Στη Ρουμανία μέσω Εράσμους το 3ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Το 3ο Δημοτικό σχολείο Ν Ιωνίας συνεχίζοντας την πορεία του στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus στις 18 με 22 Νοεμβρίου 2019 τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου, η κ. Σκουργιά Ελένη, η κ. Μιχαήλ Μαρία και ο κ. Πουλαράκης Γιάννης βρέθηκαν στην περιοχή της Κραϊόβας της Ρουμανίας στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος με τίτλο «Maths is Life» για τα σχολικά έτη 2019-21.
Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται πως «η συνάντηση που έγινε στο σχολείο του χωριού Marsani ήταν συντονιστική και συμμετείχαν εκτός από της Ρουμανίας τα σχολεία από Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και το Ελληνικό.

Συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την εξέλιξη του προγράμματος κατά τη διάρκεια του 1ου χρόνου και πάρθηκαν αποφάσεις για το logo του προγράμματος, μασκότ που θα συνοδεύει τις συναντήσεις μας, τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών, καθώς και τις μηνιαίες δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν πριν τη συνάντηση του Μαρτίου στην Τουρκία.
Όλες οι επόμενες συναντήσεις θα περιλαμβάνουν και ταυτόχρονη μετακίνηση και φιλοξενία μαθητών από την εκάστοτε χώρα υποδοχής.
Η υποδοχή στο σχολείο της Ρουμανίας ήταν θερμή τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους συναδέρφους εκπαιδευτικούς.
Οι μικροί μαθητές μας παρουσίασαν μια άλλη οπτική εξεύρεσης λύσης σε μαθηματικά προβλήματα με βιωματική προσέγγιση, όπως μέσω ενός μικρού θεατρικού ή πραγματικής αναπαράστασης δεδομένων.

Η συνεργασία μας στοχεύει στην αύξηση της συνειδητοποίησης των συμμετεχόντων σχετικά με τη σημασία της εφαρμογής των Μαθηματικών σ’ όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας και την παροχή βοήθειας για την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων για το μέλλον, στοχεύοντας στην καλλιέργεια αγάπης για το μάθημα και την απομυθοποίηση των δυσκολιών του.
Οι μαθητές θα λύσουν και θα δημιουργήσουν απλά μαθηματικά προβλήματα και θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία ΤΠΕ για να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους, να τα μοιραστούν με άλλους συνεργάτες και να διαδώσουν τις ιδέες τους στις κοινότητές τους, τις περιφέρειες και τις χώρες τους.
Παράλληλα οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά από άλλες χώρες, να δουν πώς ζουν και πώς μεγαλώνουν και τέλος να κάνουν νέους φίλους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το