Τοπικά

Στη Δράκεια Αργ. Κοπάνας και Ν. Κάπελας για την αγροτική οδοποιία

Όπως ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο Περιφερειακών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου Αργύρη Κοπάνα, πραγματοποίησε αυτοψία πραγματοποίησε συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΚ Δράκειας, Νίκο Κάπελα, στο τμήμα της αγροτικής οδοποιίας, όπου θα εγκατασταθεί συνεργείο του ανάδοχου εργολάβου, προκειμένου να ασφαλτοστρωθεί, υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών, χωμάτινος δρόμος, που εξυπηρετεί γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.
Πρόκειται για ασφαλτόστρωση μήκους 2χλμ και πλάτους 4,5 μ από το εθνικό οδικό δίκτυο Βόλος-Χάνια στο ύψος της Αλυκόπετρας προς τη Δράκεια.
Επίσης, ο κ. Κοπάνας επιθεώρησε τις χωματουργικές εργασίες, που εκτελούνται από μηχάνημα έργου με σκοπό τη συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας της Δράκειας και αφορούν την ισοπέδωση και μόρφωση της επιφάνειας του καταστρώματος των αγροτικών οδών, την άρση καταπτώσεων και διάνοιξη των δρόμων και την εξομάλυνση της βατότητας σε μήκος 20 χλμ.
Προηγήθηκαν εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας σε Πορταριά, Μακρυνίτσα, Μικροθήβες, Αιδίνιο, ενώ σε επιλεγμένα σημεία με δυσχερή πρόσβαση, προγραμματίστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες επίστρωση με αμμοχαλικώδη υλικά και τσιμέντο.
Ανάλογες εργασίες θα ακολουθήσουν σε Αγ. Λαυρέντιο, Αγ. Βλάσιο και σε όλα τα χωριά.
Ο Αργύρης Κοπάνας από τη Δράκεια δήλωσε τα εξής: ” Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες. Καταβάλλουμε μια σημαντική προσπάθεια για να εξομαλύνουμε την βατότητα του αγροτικού οδικού δικτύου. Στόχος της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και να στηρίξουμε τον πρωτογενή μας τομέα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το