Τοπικά

Σταδιακή αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων

 

Έπειτα από αρκετούς μήνες παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, με τη μέση τιμή στη Μαγνησία να κυμαίνεται στα 2,05 ευρώ το λίτρο. Αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων προχθές Κυριακή πωλούσαν τη βενζίνη των 95 οκτανίων κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περαιτέρω μείωση και την επόμενη εβδομάδα, ενώ η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας φαίνεται αυξημένη, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Μειωμένες εμφανίζονται οι τιμές στα υγρά καύσιμα στη Μαγνησία. «Παρατηρείται μια σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών των υγρών καυσίμων» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου.
Σύμφωνα με την ίδια, «ήδη η μέση τιμή της βενζίνης στη Μαγνησία από 2,45 ευρώ το λίτρο πριν έναν μήνα περίπου, κινείται στα 2,05 ευρώ ανά λίτρο, καταγράφοντας μια μείωση της τάξης των 40 λεπτών στην αμόλυβδη βενζίνη και περίπου 30 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης».
Και αυτό αποτελεί μια ευχάριστη νότα για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, οι οποίοι ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. «Σίγουρα αυτό θα τονώσει την αγοραστική δυναμική και ειδικότερα ενόψει του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, που είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών για τους περισσότερους, αλλά είναι και τα μπάνια του λαού» σημείωσε η κ. Βάσω Κοντοχρήστου.
Εκτιμάται, μάλιστα, ότι από σήμερα θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση, καθώς στις διεθνείς αγορές το αργό πετρέλαιο βρίσκεται στα 88 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το μπρεντ βρίσκεται κάτω από τα 95 δολάρια.
«Μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση. Έτσι φαίνεται ότι και την επόμενη εβδομάδα, κι αυτό διότι τόσο μπορεί να είναι η πρόβλεψή μας, θα έχουμε μία μείωση» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.
Όσον αφορά στην κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας τον Αύγουστο που αποτελεί τον παραδοσιακό μήνα των διακοπών, η ίδια ανέφερε πως «τα νούμερα είναι πιο διορθωμένα και καλύτερα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Μακάρι να πάμε ακόμη καλύτερα μέχρι το τέλος της χρονιάς».
Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου θεωρεί πως με την έναρξη του Fuel Pass 2 θα βοηθηθούν στους τζίρους τους τα πρατήρια καυσίμων. «Το επίδομα βενζίνης θα βοηθήσει, μιας και το ποσό είναι στα 80 ευρώ και όχι στα 40 ευρώ που ήταν το Fuel Pass 1. Σίγουρα θα είναι βοηθητικό για την αγορά» επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.
Τέλος ερωτηθείσα για 3 κλειστά πρατήρια καυσίμων, ανέφερε πως τα συγκεκριμένα έκλεισαν και θα ξανανοίξουν, αλλάζοντας χέρια.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το