Τοπικά

Στα τοπικά συμβούλια του Βόλου περνά η διαχείριση της άρδευσης

Τη διαχείριση της άρδευσης, στα συμβούλια των δημοτικών και των τοπικών κοινοτήτων θα παραχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον Αχ.Μπέο, για την ύδρευση στις δημοτικές ενότητες, η ΔΕΥΑΜΒ εισπράττει 900.000 ευρώ ενώ, λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου, δαπανά σχεδόν τα διπλάσια ποσά για την συντήρησή του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 2018 τα έξοδα συντήρησης του δικτύου ύδρευσης ήταν 1,6 εκ. ευρώ. «Απαιτείται άμεσα η αντικατάστασή του και θα ξεκινήσουμε σχετική μελέτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο δίκτυο άρδευσης σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΜΒ εισπράττει λιγότερα από 80.000 ευρώ ενώ δαπανά 500.000 ευρώ, με τις εργασίες να αφορούν τους υδρονομείς, τον καθαρισμό αυλάκων και τις γεωτρήσεις.
«Αφού κάποιοι νομίζουν ότι το νερό είναι δικό τους, τους το χαρίζουμε και ας κάνουν μόνοι τους τη διαχείριση» δήλωσε ο Αχ.Μπέος.
Την ανάγκη δημιουργίας έργων μετατροπής των ανοιχτών δικτύων σε κλειστά» επισήμανε η Νάνσυ Καπούλα από την αντιπολίτευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το