Τοπικά

Δύο αδερφές από τον Βόλο μοιράζονται την αγάπη για τον οριεντάλ χορό

Η Έλενα και η Γραμματή Θεοδωροπούλου, δύο αδερφές από τον Βόλο, ηλικίας 8 και 10 ετών αντίστοιχα, εδώ και τέσσερα χρόνια μοιράζονται την αγάπη τους για τον χορό οριεντάλ. Τα δύο κορίτσια μάλιστα πριν από λίγες ημέρες διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό χορού, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου.
Ανήκουν στον σύλλογο «Belly Dance School Volos», που στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβε μέρος με οκτώ αθλήτριες. Εκτός από τις αδερφές Θεοδωροπούλου, οι οποίες ήταν οι μικρότερες σε ηλικία, στη Λεμεσό ταξίδεψαν επίσης οι Ελένη Τάρε, Εύη-Άννα Τσιάμη, Φρειδερίκη Πελαγιάδη, Χριστίνα Μπακρατσά, Ευαγγελίνα Διβάνη και Ζωή Τσαβακατοπούλου. Οι νεαρές Βολιώτισσες, που έχουν δασκάλα τη Ντία Πιλάτου, επέστρεψαν στη βάση τους με χρυσά μετάλλια στις παιδικές κατηγορίες folklore solo και duet, σε μία διοργάνωση που πέτυχαν πρωτιές σχεδόν όλες οι συναθλήτριές τους. Στο ντουέτο χόρεψαν μαζί, όπως άλλωστε κάνουν σε κάθε εμφάνισή τους, ενώ στο ατομικό έλαβαν μέρος στις κατηγορίες junior και juvenile.

Η Γραμματή είναι μαθήτρια της Δ’ τάξης του Δημοτικού, ενώ η μικρότερη αδερφή της Έλενα φέτος παρακολουθεί τα μαθήματα της Γ’ τάξης. Αμφότερες, παρά το νεαρό της ηλικίας τους αφιερώνουν καθημερινά πολλές ώρες στην προπόνηση ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της προπονήτριάς τους, για την οποία τρέφουν απεριόριστη αγάπη και εκτίμηση.
«Προτού πάμε στη σχολή της κ. Πιλάτου είχαμε δοκιμάσει και άλλα πράγματα για τα κορίτσια. Όμως, εκείνη μόνο κατάφερε να κάνει τις κόρες μου να χορέψουν. Είχαν καλή χημεία και γι’ αυτό παραμένουν στη σχολή. Πρώτα για τη δασκάλα τους κι έπειτα για τον χορό. Κάθε φορά θέλουν να κάνουν υπερήφανη εκείνη και ύστερα όλους τους υπόλοιπους. Στην καθημερινότητά τους έχουν ήπιο χαρακτήρα, αλλά η κ. Πιλάτου έχει «μεταμορφώσει» τα κορίτσια. Έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», σημείωσε η μητέρα τους Άννα Καραγιάννη, εξηγώντας τους λόγους που οι κόρες της επέλεξαν να ασχοληθούν με τον χορό οριεντάλ.

Ο διαγωνισμός στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23-25 Νοεμβρίου. Για τη Γραμματή και την Έλενα, δεν ήταν η πρώτη φορά που χόρεψαν εκτός ελληνικών συνόρων. Τα προηγούμενα χρόνια έχουν επισκεφτεί άλλες τρεις φορές την Κύπρο, ενώ πιο παλιά διαγωνίστηκαν και στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Η συχνή συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για το «Belly Dance School Volos», που έχει αξιοπρόσεκτη παρουσία στο εξωτερικό.

Διανύοντας πλέον τον τέταρτο χρόνο ενασχόλησής τους με το belly dance, τα δύο κορίτσια, που προέρχονται από πολύτεκνη οικογένεια (έχουν μία αδερφή κι έναν αδερφό ακόμη) δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε καθημερινή βάση. «Υπάρχουν μέρες που προπονούνται δύο, ακόμη και τρεις ώρες την ημέρα. Στο παιδικό αγωνιστικό τμήμα της σχολής γίνεται εξαιρετική δουλειά τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας. Απόδειξη τα χρυσά μετάλλια που κατακτούν όλες οι αθλήτριες. Ενδεχομένως το να φέρεις ένα μετάλλιο μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά στην πράξη χρειάζεται σκληρή δουλειά», τόνισε η κ. Καραγιάννη, για να καταλήξει: «Πέρα από τον κόπο που απαιτείται στην προπόνηση, το παν είναι να σε εμπνέει ο άνθρωπος που σε προπονεί. Κι εφόσον οι κόρες μου, μού έδειξαν ότι στο πλευρό της κ. Πιλάτου μπορούν να γίνουν καλύτερες σε πολλά πράγματα και όχι μόνο στον χορό, θα συνεχίσουν να κάνουν οριεντάλ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το