Τοπικά

Καμία υποχώρηση του ΥΠ.ΟΙΚ για τα πληρωμένα τέλη ταξινόμησης – Διεκδικεί τα χρήματα από τους 3.500 βολιώτες

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομικών στις 22/10/2019 και επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στις 5/11/2019 με την οποία ζήτησα τη διαγραφή οφειλών προς την Εφορία για τέλη ταξινόμησης την περίοδο 1999-2001 ιδιοκτητών οχημάτων του Νομού Μαγνησίας, τα οποία έχουν πληρωθεί, το Υπουργείο Οικονομικών διαβίβασε σήμερα Παρασκευή 29/11/2019 έγγραφο της ΑΑΔΕ. Τα χρήματα σύμφωνα με την απάντηση θα διεκδικηθούν.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ: «Ως προς την παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για την επιβολή οφειλόμενων τελών χορήγησης αδείας και τελών χορήγησης αδείας και τελών μεταβίβασης, επειδή στις φορολογικές διατάξεις δεν προβλέπεται ρητά χρόνος παραγραφής, η αξίωση του Δημοσίου για την επιβολή τους υπόκειται στις εικοσαετή παραγραφή του άρθρου 249 του Αστικού Κώδικα.

Στην περίπτωση που διαπιστώνεται απώλεια εσόδων για το Δημόσιο που στοιχειοθετείται κατόπιν διενέργειας φορολογικού ελέγχου και με την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας μετά την άσκηση αυτεπάγγελτων διώξεων, το Ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποτελεσματικότερη προάσπιση των συμφερόντων του».

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν παίρνει θέση, δεν αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία για τη επίλυση του ζητήματος προς όφελος των ιδιοκτητών ΙΧ του Νομού Μαγνησίας και φαίνεται απλώς να υιοθετεί τη απάντηση της ΑΑΔΕ που δηλώνει ανυποχώρητη στην αξίωση του Δημοσίου.

“Καθώς ο αριθμός των ιδιοκτητών που λαμβάνουν ειδοποιητήρια διαρκώς αυξάνεται και το αδιέξοδο παραμένει, στέκομαι δίπλα στους ιδιοκτήτες ΙΧ  και θα εξαντλήσω κάθε θεσμικό μέσο άσκησης πίεσης”, τόνισε ο βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το