Τοπικά

Στα Ελευθέρια της Χίου ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Στη Χίο βρέθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το διήμερο 10-11 Νοεμβρίου, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκου, προκειμένου να συμμετάσχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 107 χρόνων από την απελευθέρωση της νήσου από τους Τούρκους και την μνήμη των Πολιούχων της Χίου Αγίων Μεγαλομαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος & Βικεντίου.

Οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν με πάνδημη συμμετοχή, παρουσία των Αρχών του νησιού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Βικτώρων της πόλης της Χίου. Την παραμονή της εορτής, μετά το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων στην παραλία της πόλης, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου πανηγυρικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης. Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την ιστορία της Χίου ως τόπου μαρτύρων της πίστεως, αγωνιστών του έθνους, αλλά και ευεργετών, μέσα από τα κατορθώματά τους στην παγκόσμια ναυτιλία.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μείζον προσφυγικό θέμα, με λόγο ήπιο και ενωτικό, λέγοντας ότι οι Μητροπολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν θα πρέπει να ξεχνούν τα νησιά που σηκώνουν δυσανάλογα το φορτίο της διαχείρισής του. Μάλιστα, τάχθηκε με την επικρατούσα θέση ότι, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών πρέπει να επιμεριστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συστήνοντας ψυχραιμία και ενότητα, ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι η ορθόδοξη πίστη είναι ο συνεκτικός κρίκος του έθνους, είναι αυτή που τον κράτησε ενωμένο κάτω από δύσκολες περιόδους σκλαβιάς, επί 400 και πλέον χρόνια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το