Τοπικά

Δράσεις για τη στήριξη κοινωνικά αδύναμων ανθρώπων από την Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης

Παρουσία του συμβούλου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Λαχανά, συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων: η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντεισαγγελέας Μ. Παπαϊωάννου, ο δικηγόρος Βασίλης Μπακαλιάνος δικηγόρος,η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χρύσα Κολημήτρα και ο Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μάγος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση για την ακόμη καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής, για τις δράσεις της, το σκοπό της και σε ποιο πλαίσιο μπορούν να αναπτυχθούν οι συγκεκριμένες δράσεις. Έγινε ανταλλαγή απόψεων επί της λειτουργίας και των θεμάτων της Επιτροπής με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά της.
Όπως ειπώθηκε, η σύσταση της Επιτροπής έχει καθαρά κοινωνικά χαρακτηριστικά και αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της σε ανθρώπους κοινωνικά αδύναμους και σε αυτό επικεντρώνονται οι σκοποί και οι δράσεις της.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων είναι από τις πρώτες Περιφερειακές Ενότητες στην Ελλάδα που συγκρότησε την Επιτροπή και το πιο σημαντικό, η πρώτη που λειτούργησε την πενταμελή Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης. Αποστολή της Επιτροπής είναι η ενημέρωση των κρατουμένων ή των απολυθέντων σχετικά με θέματα που αφορούν στη νομική και κοινωνική του κατάσταση, καθώς και η υποβοήθησή του για προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το