Τοπικά

Σωρεία ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία

elegxoi 2

«Τύπος και υπογραμμός» είναι οι ιδιοκτήτες σχολικών λεωφορείων και όσων μισθώνονται για τη μεταφορά μαθητών σε όλη τη Μαγνησία, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση κατά τους ελέγχους που έγιναν τόσο την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, όσο και καθ’όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σε αντίθεση με την εικόνα που καταγράφηκε πανελλαδικά.
Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 18 έλεγχοι χωρίς να βεβαιωθεί καμία παράβαση, ενώ το χρονικό διάστημα μεταξύ 15 έως 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 34 έλεγχοι και δεν διαπιστώθηκε επίσης καμία παράβαση. Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, οι έλεγχοι τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί, τα πρόστιμα είναι υψηλά, γι’ αυτό και έχουν επιτευχθεί σημαντικά ποσοστά συμμόρφωσης.
Σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησαν σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποίησαν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι Υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα στις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 1377 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις. Το διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου, ελέγχθηκαν συνολικά 5.920 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 253 παραβάσεις. Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν στα φθαρμένα ελαστικά, στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας
Σημειώνεται ότι, για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων :
– τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους, κοντά σε σχολικά συγκροτήματα,
– την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία,
– την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους,
– την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το