Τοπικά

Σωματεία και σύλλογοι θα τιμήσουν το Πολυτεχνείο στη Ν.Ιωνία – “Τα μηνύματα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ”

Aγωνιστική-ιμπεριαλιστική συγκέντρωση για να τιμήσουν την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα  πραγματοποιήσουν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου φορείς, συνδικάτα και σύλλογοι της Μαγνησίας. Εκπρόσωποι των συλλόγων παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για να απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στη Λεωφόρο Ειρήνης –Καραμπατζάκη στη Νέα Ιωνία

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και ο αντιπρόεδρος της Θεόδωρος Καραγιάννης ανέφερε πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν στρεφόταν όχι μόνο κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.  “Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και μας εμπλέκει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με τη μετατροπή του Βόλου και της Λάρισας σε νατοϊκή βάση .Το πολυτεχνείο βρίσκει νόημα στην πάλη για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Γι΄αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος. Να βροντοφωνάξουμε για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια”.

Ο πρόεδρος του  φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χωροταξίας Δημήτρης Χατζηπαναγιωτίδης σημείωσε πως όταν ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο και σηκώνει αγωνιστικό ανάστημα κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. “Τα συνθήματα του πολυτεχνείου αναφέρεται στις ανάγκες των φοιτητών και είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.  Έτσι έχουμε πάρει απόφαση να συμμετέχει ο σύλλογος μας στην κινητοποίηση” είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου αναφέρθηκε στη δημιουργία και επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στη Θεσσαλία. “Την ώρα που ο εργαζόμενος λαός παλεύει, η κυβέρνηση ανακοινώνει τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον συνεπή ταξικό αγώνα με σύνθημα μπροστά “οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων”.

Στην αγωνιστική συγκέντρωση θα συμμετέχουν:

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου – Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου – Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» – Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ – Σωματείο Καθαριστριών Καθαριστών – Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου – Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ – Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων – Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών – Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής – Σύλλογος Φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών – Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το